αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια 29χρονη εξηγεί πως βγάζει 4.000 δολάρια τον μήνα ενώ παράλληλα ταξιδεύει στον κόσμο

Μια 29χρονη εξηγεί πως βγάζει 4.000 δολάρια τον μήνα ενώ παράλληλα ταξιδεύει στον κόσμο

Όταν η Michelle Checchi, 29 ετών σήμερα, έφυγε από τις ΗΠΑ το 2019, σχεδίαζε να λείψει μόνο για λίγους μήνες – όσο χρόνο χρειάστηκε για να εξαντλήσει τον τραπεζικό λογαριασμό της.

Σήμερα, εξακολουθεί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εργάζεται εξ αποστάσεως ως freelancer δημιουργός κειμένων και παραγωγός βίντεο και βγάζει 4.000 δολάρια τον μήνα, ενώ εργάζεται 15 έως 30 ώρες την εβδομάδα, όπως σημειώνει το Business Insider. Όπως εξηγεί η 29χρονη, αντί να είναι κολλημένη σε ένα μέρος, ζει σε ένα διεθνές περιβάλλον και συνεχίζει να ταξιδεύει.

Μετά την αποφοίτησή της το 2015, η Checchi απολάμβανε τη δουλειά της ως τοπική παραγωγός ειδήσεων για τέσσερα χρόνια, αλλά είχε μια επίμονη επιθυμία να «ταξιδέψει και να ζήσει την ελευθερία», λέει. Τον Σεπτέμβριο του 2019, πούλησε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά της και ανέβηκε σε μια πτήση απλής μετάβασης στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Τους πρώτους μήνες της στο εξωτερικό, η Checchi ταξίδεψε στην Κύπρο, την Ινδία και το Νεπάλ, όπου προσπάθησε να «τεντώσει» τις οικονομίες της για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά μετά από περίπου τρεις μήνες, όταν φαινόταν ότι η διασκέδαση της… έφτανε στο τέλος της, η Checchi είχε μια ιδέα: Τι θα γινόταν αν έβρισκε έναν τρόπο να βγάλει χρήματα δουλεύοντας εξ αποστάσεως; Άρχισε να περιηγείται στο Upwork και σε άλλες πλατφόρμες για freelancers.

«Σκεφτόμουν: Αν πρόκειται να βρω δουλειά πλήρους απασχόλησης, θα με ριζώσει σε ένα μέρος», λέει στο Business Insider. «Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω έναν τρόπο ζωής όπου θα μπορούσα να διατηρήσω την ανεξαρτησία σε ότι αφορά την τοποθεσία μου».

https://img1.wsimg.com/isteam/ip/82f5f79c-cfce-4eeb-99e5-0812286c0245/732055F9-18DC-415E-93E9-7869FB4A221F-1501-0000.JPG/:/cr=t:31.66%25,l:0%25,w:100%25,h:56.25%25

Ενώ βρήκε δουλειές, στην αρχή τα χρήματα “δεν ήταν καλά” – μερικές εκατοντάδες δολάρια εδώ κι εκεί. Δεν ήταν αρκετά για να αναβάλει την επιστροφή της στις ΗΠΑ για πολύ. Αλλά σιγά σιγά, η ροή εργασίας της άρχισε να αυξάνεται. Έπειτα από περίπου έξι μήνες, η Checchi έβγαζε όσα έβγαζε και από την πρωινή τοπική δουλειά της – η οποία πλήρωνε περίπου 50.000 $ ετησίως. Ενώ πλέον δούλευε περίπου τις μισές ώρες, και φυσικά ταξίδευε στον κόσμο.

Στην συνέχεια υπήρξαν και μήνες που ξεπέρασε τον παλιό της μισθό, αφού ανέλαβε κάποια μεγαλύτερα projects. Η Checchi έχει επίσης περισσότερους από 68.000 followers στο TikTok – όπου δημοσιεύει τις κορυφαίες στιγμές και τις συμβουλές της από τα ταξίδια της – αν και τονίζει ότι μόλις πρόσφατα άρχισε να κερδίζει «λίγα χρήματα» μέσω των social media.

Ενώ συνεχίζει να ασχολείται με τη συγγραφή περιεχομένου ως freelancer, έχει αρχίσει να στρέφεται περισσότερο προς τις ρίζες της στην παραγωγή βίντεο. Αν και οι πελάτες της ποικίλλουν, συχνά κινηματογραφεί και παράγει περιεχόμενο για εταιρείες του τουριστικού κλάδου — projects που συνήθως πληρώνουν για το ταξίδι της.

Οι προκλήσεις του να ζεις σαν ψηφιακός νομάς

Όταν δεν ταξιδεύει, η Checchi έχει μια βάση στο Τελ Αβίβ, την οποία επέλεξε εν μέρει για την προσβασιμότητά της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Ενώ το Τελ Αβίβ μπορεί να είναι ένα αρκετά ακριβό μέρος για να ζεις, ο Checchi πληρώνει 871 $ το μήνα για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα με ένα ζευγάρι. Συνήθως υπενοικιάζει το δωμάτιό της όταν ταξιδεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τείνει να μένει σε hostels και Airbnbs, κάτι που τη βοηθά να τηρεί έναν μηνιαίο μπάτζετ στέγασης περίπου στα 900 $. Αυτή είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το μέσο ενοίκιο των 3.100 $ για ένα διαμέρισμα στούντιο στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε στο παρελθόν.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι το μεγαλύτερο έξοδό της, αλλά δεδομένου ότι δεν διασχίζει συχνά τον Ατλαντικό Ωκεανό για να δει την οικογένειά της, μπορεί να ταξιδέψει σχετικά οικονομικά από μέρος σε μέρος. Υπάρχει επίσης μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση των τιμών των πτήσεων χαμηλότερα.

Αν και δεν πιστεύει ότι ο nomad τρόπος ζωής είναι για όλους, δεν σκοπεύει να τον εγκαταλείψει σύντομα. «Ζω για τον εαυτό μου σε αυτή τη φάση της ζωής μου», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =