αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κανόνες για να παραμένεις πιο ήρεμος κάθε ημέρα

Τέσσερις κανόνες για να παραμένεις πιο ήρεμος κάθε ημέρα

Ζούμε σε μια γρήγορη και αγχωτική εποχή. Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε αυτό το τοπίο; Στην παρακάτω λίστα θα δεις 4 καθημερινούς κανόνες για να παραμένεις πιο ήρεμος.

1) Μην εξηγείς (άσκοπα)

Καθώς εξηγείς τη θέση σου – άποψη σου σε κάποιον που πρακτικά δεν ακούει τι λες και έχει έτοιμη την απάντηση ή σε κάποιον που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να σε καταλάβει αλλα δεν μπορεί, πολύ απλά χάνεις άσκοπα τα λόγια σου, τον χρόνο σου, την ηρεμία σου και την ενέργεια σου.

2) Μη διαφωνείς (άσκοπα)

Ο μεγαλύτερος κλέφτης της ηρεμίας σου είναι οι άσκοπες διαφωνίες. Μια στείρα αντιπαράθεση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να σε ωφελήσει σε κανένα επίπεδο. Δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούν με την άποψη σου, ούτε να την αποδέχονται. Μείνε μακριά απο άσκοπες διαφωνίες. Κέρδισε την ηρεμία σου με τη διπλωματία.

3) Μην το παίρνεις προσωπικά

Όταν κάποιος σου λέει την άποψη του δεν χαρακτηρίζει εσένα αλλά τον ίδιο. Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Μη δίνεις σημασία σε χαρακτηρισμούς. Ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από άτομα που δεν σε ενδιαφέρουν.

4) Μην κρατάς μέσα σου αρνητισμό

Καθώς εσωτερικεύεις τη θλίψη, τη μιζέρια, τη γκρίνια, τον θυμό και όλα τα άσχημα συναισθήματα ουσιαστικά δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με τα πιο επικίνδυνα χημικά και του στερείς την ηρεμία και τη γαλήνη. Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και προστάτεψε τον όσο πιο πολύ μπορείς απο την άσχημη πλευρά της ζωής. Εστίασε στα θετικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =