αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του»: 5+1 παλιές παροιμίες και πως μπορούν να σου φανούν χρήσιμες στη ζωή σου

«Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του»: 5+1 παλιές παροιμίες και πως μπορούν να σου φανούν χρήσιμες στη ζωή σου

Οι άνθρωποι λένε κάθε λογής παροιμίες, έτσι δεν είναι; Μερικές από αυτές τις φράσεις είναι αρκετά έξυπνες για να περάσουν στις γενιές, και προτού το καταλάβετε, το «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» έχει γίνει κανόνας.

Αλλά όσο περίεργες κι αν είναι μερικές παλιές παροιμία, υπάρχει στην πραγματικότητα πολλή αλήθεια σε αυτές. Στην πραγματικότητα, μερικοί είναι τόσο εμπνευσμένοι όσο το να ακούτε εκπληκτικές ομιλίες TED – που σημαίνει πολύ.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 6 παλιά ρητά που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή σας!

1) Ενα πλοίο στο λιμάνι είναι ασφαλές. Τα πλοία όμως δεν είναι φτιαγμένα για να μένουν στα λιμάνια

Αυτό το ρητό είναι μια όμορφη και ποιητική μεταφορά που μπορεί να σας δώσει πολύ κουράγιο σε στιγμές ανάγκης.

Γεννηθήκατε άνθρωπος, που σημαίνει ότι έχετε σκοπό να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας.

Ακριβώς όπως τα νήπια που προσπαθούν πάντα να ξεπεράσουν τα όρια του περιβάλλοντός τους, δοκιμάζοντας τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν, πρέπει επίσης να συνεχίσετε να προσπαθείτε, να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε.

Σίγουρα, μπορεί να είναι άνετο να μείνεις στο λιμάνι, κλειδωμένος και ασφαλής από τους κινδύνους του κόσμου. Μα τι είδους ζωή είναι αυτή όμως; Καταφέρνεις να ζήσεις αληθινά;

Κάντε αυτό το βήμα έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Και όταν φοβάστε, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ένα πλοίο στο λιμάνι είναι ασφαλές, αλλά δεν είναι το πλοίο φτιαγμένο για να μένει εκεί.

2) Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Το “κάλλιο αργά παρά ποτέ” μιλάει από μόνο του. Μπορεί να πείτε στον εαυτό σας ότι είστε πολύ μεγάλοι για να δοκιμάσετε κάτι νέο, αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Όσο βρίσκεστε στον πλανήτη Γη, μπορείτε πάντα να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να αναπτυχθείτε ως άνθρωπος.

Μάθετε ένα μουσικό όργανο. Γράψε ένα βιβλίο. Ταξιδεύω στον κόσμο. Υιοθετήστε 3 γάτες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

3) Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια

Αν υπάρχει κάτι που είναι πιο επιδραστικό από τα λόγια, αυτό είναι οι πράξεις.

Αυτή η παροιμία είναι σημαντικό να την θυμάστε όταν δίνετε υποσχέσεις που δεν σκοπεύετε να τηρήσετε ή όταν ο/η σύντροφός σας λέει ένα πράγμα και κάνει κάτι άλλο.

Οι λέξεις μπορούν να φέρουν πολλή συναισθηματική φόρτιση όταν χρησιμοποιούνται, αλλά μπορούν επίσης να περάσουν από τα χείλη κάποιου χωρίς καμία ουσία. Ρέουν στον αέρα, άδειες.

Όπως είπε κάποτε η DaShanne Stokes, «Αν οι πράξεις σου δεν ανταποκρίνονται στα λόγια σου, δεν έχεις τίποτα να πεις». Καλύτερα να μείνετε ήσυχοι παρά να δίνετε υποσχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

4) Δεν μπορείτε να περάσετε τη γέφυρα μέχρι να φτάσετε σε αυτήν

Θύμησε στον εαυτό σου αυτό το ρητό όταν έχεις κολλήσει σε σύννεφα ανησυχίας και καταστροφών.

Βλέπετε αυτή τη γέφυρα σε απόσταση; Αυτό είναι το πρόβλημα που ανησυχείς.

Είδες που είσαι τώρα; Μίλια μακριά! Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να συνεχίσετε να περπατάτε. Η εστίασή σας πρέπει είναι στραμμένη προς τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία – αυτά που συναντάτε στην πορεία.

Κάνε στον εαυτό σου μια ερώτηση: «Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή;»

Εάν η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί μπορείς να κάνω τα απαραίτητα για να λύσεις το πρόβλημά σου.

Εάν η απάντηση είναι όχι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί είναι άσκοπο. Μεταφέρετε την ευθύνη στον μελλοντικό σας εαυτό. Εστιάστε σε αυτό που υπάρχει γύρω σας τώρα. Δεν μπορείτε να περάσετε τη γέφυρα μέχρι να φτάσετε σε αυτήν.

5) Μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του

Το «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» είναι δημοφιλές και για καλό λόγο. Μιλάει για τη δύναμη των πρώτων εντυπώσεων και το να κοιτάς πέρα από την επιφάνεια.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι αξίζουν να τους δοθεί μία ευκαιρία. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην ήταν καλή, αλλά ίσως περνούσαν μια εξαιρετικά κακή μέρα ή ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανοιχτούν.

Ορισμένα βιβλία εμπεριέχουν πραγματικά σκουπίδια, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δώστε σε κάθε βιβλίο μια ευκαιρία. Η ιστορία μπορεί να σας εκπλήξει.

6) Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα

Αυτό αξίζει να το κολλήσετε στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας σας γιατί πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που θα σας φανεί χρήσιμο.

Ας υποθέσουμε ότι στέκεστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Μπορεί να προσπαθείτε να γράψετε ένα βιβλίο, μπορεί να ξεκινάτε σε ένα νέο χώρο εργασίας, μπορεί να είστε έτοιμοι να κάνετε ένα διδακτορικό.

Είναι αγχωτικό, έτσι δεν είναι; Μήνες ή χρόνια είναι μπροστά σας και δεν έχετε ιδέα τι έρχεται. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Εντάξει, τώρα πείτε στον εαυτό σας μια απλή πρόταση: «Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα». Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε αυτό το βήμα. Αυτό είναι όλο. Ένα βήμα, και είστε στο δρόμο προς τον στόχο σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =