αρχικηVIRALΜε αυτή την πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιών μπορείς να επισκεφτείς μέρη σε όλο τον κόσμο

Με αυτή την πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιών μπορείς να επισκεφτείς μέρη σε όλο τον κόσμο

Ας υποθέσουμε ότι σου αρέσουν τα ταξίδια. Πράγμα καθόλου σπάνιο. Έχεις βρει τον επόμενο προορισμό που θες να πας. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Δεν έχεις που να μείνεις εκεί και πιθανόν δεν διαθέτεις αρκετά χρήματα στο πορτοφόλι σου. Στην εποχή του ίντερνετ όμως, όλα είναι πιο εύκολα.

Υπάρχουν sites που σε βοηθούν να βρεις σπίτι διαμονή. Ένα τέτοιο είναι το Kindred. Οι Justine Palefsky και Tasneem Amina, δημιούργησαν ένα δίκτυο ανταλλαγής σπιτιών που αξιοποιεί τη δύναμη της κοινότητας.

«Ξεκινήσαμε το Kindred για να λύσουμε ένα πρόβλημα που νιώθαμε έντονα οι ίδιοι. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναζητήσαμε και οι δύο τρόπους να εκμεταλλευτούμε τη νέα ευελιξία που μας προσέφερε η τηλεργασία και να περάσουμε περισσότερο χρόνο σε διαφορετικές πόλεις. Αλλά στην πράξη, οι υπάρχουσες λύσεις είτε ήταν αδικαιολόγητα ακριβές, είτε απαιτούσαν να εγκαταλείψουμε εντελώς τα σπίτια μας. Είδαμε ότι υπήρχε μια πραγματική και άλυτη ανάγκη πελατών εδώ – μια ανάγκη που πιθανότατα θα χειροτέρευε, καθώς το κόστος των ενοικιαζόμενων διακοπών συνέχιζε να εκτοξεύεται στα ύψη. Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα ήταν το προϊόν, αλλά ξέραμε ότι αν εστιάζαμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος, θα δημιουργήσαμε κάτι που να αξίζει τον κόπο», εξηγούν.

«Σε αντίθεση με τις ενοικιάσεις, δεν υπάρχει οικονομική ανταλλαγή μεταξύ επισκέπτη και οικοδεσπότη στο Kindred. Χτίσαμε μια οικονομία που βασίζεται στη γενναιοδωρία, όπου τα μέλη δίνουν μια νύχτα για να κερδίσουν μια νύχτα και τα σπίτια στην πλατφόρμα είναι πραγματικές κατοικίες αντί για επενδυτικά ακίνητα.

Δεύτερον, το Kindred βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Συνδέουμε μέλη που έχουν κάτι κοινό (όπως κοινούς φίλους ή ένα κοινό δίκτυο) και διευκολύνουμε μια εισαγωγή μέσω μιας συνομιλίας μέσω βίντεο πριν επιβεβαιώσουμε τη διαμονή», τονίζουν.

Για κάθε διαμονή, ένας επισκέπτης πληρώνει στο Kindred ένα τέλος υπηρεσίας (το οποίο είναι μεταβλητό ανά ταξίδι, αλλά το πολύ 30 $ ανά διανυκτέρευση) για τον συντονισμό της διαμονής και την προστασία του σπιτιού. Αυτή η χρέωση υπηρεσιών καλύπτει το κόστος της εταιρείας και παρέχει το περιθώριο κέρδους της, λένε οι ιδρυτές της. Οι επισκέπτες πληρώνουν επίσης για το κόστος καθαρισμού του σπιτιού στο οποίο μένουν, αλλά η εταιρεία λέει ότι δεν ωφελείται από αυτό. Τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Kindred για να οργανώσουν απευθείας ανταλλαγές 1-για-1 ή να φιλοξενήσουν άλλα μέλη για να κερδίσουν διανυκτερεύσεις και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις νύχτες για να μείνουν στο σπίτι ενός άλλου ανθρώπου στο μέλλον. Η εταιρεία εισήγαγε πρόσφατα ένα μοντέλο pay-as-you-go χωρίς να απαιτείται ετήσια δέσμευση. Μόλις γίνουν δεκτά, τα μέλη καλύπτουν μόνο το κόστος καθαρισμού και το τέλος εξυπηρέτησης ανά ταξίδι. Όσοι χρησιμοποιούν συχνά το Kindred έχουν την επιλογή να αγοράσουν ένα Kindred Passport για 600 $, το οποίο τους επιτρέπει να κάνουν κράτηση για απεριόριστα ταξίδια με χρέωση υπηρεσιών 0 $ για περίοδο ενός έτους.

Και συμπληρώνουν: «Για να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, λειτουργούμε κυρίως μέσω παραπομπών. Κάθε αποδεκτό μέλος έχει έναν μοναδικό κωδικό που μπορεί να μοιραστεί με άλλα άτομα που πιστεύουν ότι θα ταίριαζε καλά για το Kindred.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση αλλά δεν έχουν κωδικό πρόσκλησης μπορούν να εγγραφούν στη λίστα αναμονής. Δεχόμαστε σπίτια σε κυλιόμενη βάση, σε σχέση με τη ζήτηση» προσθέτουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 2 =