αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεταφορές χρημάτων μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και χωρίς επιπλέον κόστος- Ο νέος κανόνας που επιβάλλει η Ε.Ε. στις τράπεζες

Μεταφορές χρημάτων μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και χωρίς επιπλέον κόστος- Ο νέος κανόνας που επιβάλλει η Ε.Ε. στις τράπεζες

Νέα δεδομένα στις τραπεζικές συναλλαγές μετά την χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο επιβάλλει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πραγματοποιούν τις μεταφορές χρημάτων άμεσα-σε 10 δευτερόλεπτα-, χωρίς μάλιστα επιπλέον κόστος για τους πελάτες.

Ο νόμος περί άμεσων πιστώσεων που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, προβλέπει ότι οι άμεσες μεταφορές ποσών σε ευρώ θα εκτελούνται άμεσα (ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα που δίνεται η εντολή) και τα χρήματα θα πρέπει να φτάνουν στο λογαριασμό του παραλήπτη μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει επί του πρακτέου ότι μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα τέλος στην αναμονή δύο και περισσότερων ημερών, προκειμένου ιδιώτες και επιχειρήσεις να πιστώνονται τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Δεύτερο κομβικό στοιχείο του εν λόγω νόμου, ο οποίος επιβάλλεται στις ευρωπαϊκές τράπεζες και λίαν συντόμως θα τεθούν σε εφαρμογή, είναι πως οι άμεσες πιστώσεις δεν εμπεριέχουν την παραμικρή επιβάρυνση για τους πελάτες των τραπεζών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η χρέωση για μια άμεση πίστωση (που αυτή τη στιγμή παρέχεται ως premium υπηρεσία σε «επιλεγμένους» πελάτες) να είναι υψηλότερη από τη χρέωση μια αντίστοιχης μη άμεσης πίστωση.

Τέλος τονίζεται ότι οι πελάτες θα μπορούν να ορίζουν μέγιστο όριο για άμεσες πληρωμές.

Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να εφαρμόσουν τον κανονισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fourteen =