αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜαζικές online καταγγελίες πολιτών για περιπτώσεις φοροδιαφυγής- Το μπόνους έως 3.000 ευρώ που μπορείς να πάρεις

Μαζικές online καταγγελίες πολιτών για περιπτώσεις φοροδιαφυγής- Το μπόνους έως 3.000 ευρώ που μπορείς να πάρεις

Μαζικά καταγγέλλουν οι φορολογούμενοι φαινόμενα φοροδιαφυγής. Στην προσπάθεια αυτή έχει συμβάλει το μπόνους που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση και το οποίο ανέρχεται από 100 έως 3.000 ευρώ για όσους εντοπίσουν «πειραγμένη απόδειξη» μέσω της εφαρμογής για κινητά, appodixi.

Στην πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» έχουν καταγγελθεί κάποιες μεγάλες υποθέσεις παραβατικότητας και ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για κάποιες από αυτές. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν οι καταγγελίες κατά 231%.
ADVERTISING

Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο λειτουργίας της είχαν υποβληθεί 2.075 καταγγελίες, ενώ στο τρίμηνο έχουν ήδη γίνει 6.874 καταγγελίες, εκ των οποίων το 89% αφορά περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί 5.759 ανώνυμες, εκ των οποίων 476 για περιπτώσεις διαφθοράς, 102 για τελωνειακές παραβάσεις και 5.181 για φορολογικές παραβάσεις και 1.115 επώνυμες, εκ των οποίων 153 για διαφθορά, 9 για τελωνειακές παραβάσεις και 953 για φορολογικές παραβάσεις.

Δημοφιλής είναι και η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα appodixi, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να σκανάρουν τις αποδείξεις που παίρνουν κι εν συνεχεία να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ όταν εντοπίζουν «πειραγμένα» παραστατικά ή αυτά δεν έχουν διαβιβαστεί στο Taxis, άρα είναι αδήλωτα. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 155.794 καταγγελίες, εκ των οποίων επώνυμες είναι οι 70.274 και ανώνυμες οι 85.520. Το ποσό που θα λαμβάνουν οι καταγγέλλοντες ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής, με ελάχιστο όριο ανταμοιβής τα 100 ευρώ και μέγιστο τις 3.000 ευρώ.

Στο μέτρο μετέχει κάθε παραποιημένη απόδειξη η οποία αποστέλλεται επώνυμα από τους φορολογουμένους στη φορολογική διοίκηση, υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου και επιβολής προστίμου στην επιχείρηση για παραβίαση της ταμειακής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + six =