αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜία νέα γέφυρα που θα ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία θα δημιουργηθεί στον Έβρο (Εικόνες)

Μία νέα γέφυρα που θα ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία θα δημιουργηθεί στον Έβρο (Εικόνες)

Μια νέα γέφυρα θα που ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το News247.gr.. Η κατασκευή της γέφυρας έχει κόστος που υπολογίζεται σε κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ είναι σε φάση μελετών.

Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα που θα ενώνει την περιοχή των Κήπων Έβρου στην ελληνική πλευρά με τα Ύψαλα στην τουρκική πλευρά. Στα μέσα του έτους είχαν υπάρξει συναντήσεις για αυτό το θέμα. Στη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ), την Πέμπτη και Παρασκευή 1η και 2α Ιουνίου 2023, όταν και συμφωνήθηκαν και οριστικοποιήθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Εποπτεύουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. η οποία έχει αναθέσει στις εταιρείες Egis και Μαυράκης την ωρίμανση του έργου προκειμένου να υπάρχει η τεχνική εικόνα του. Ακολούθως θα πρέπει να αναζητηθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. Την κατασκευή του ελληνικού τμήματος θα αναλάβει η Εγνατία Οδός Α.Ε. και του τουρκικού τμήματος η KGM.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή μιας καλωδιωτής γέφυρας τριών ανοιγμάτων και θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) ανά κατεύθυνση.

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1250,13 μέτρα εκ των οποίων τα 760 περίπου βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και τα 490 επί τουρκικού. Το ελληνικό τμήμα της της γέφυρας φτάνει τα 409,15 μέτρα και περιλαμβάνει τρία ανοίγματα με μήκος 180 μ. το κεντρικό και από 110 μ. τα εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, η υλοποίηση της αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 17 =