αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία καθηγήτρια ψυχολογίας του Yale εξηγεί: Αντιμετωπίζουμε λάθος τις αποτυχίες στη ζωή μας- Εδώ είναι η συμβουλή μου

Μία καθηγήτρια ψυχολογίας του Yale εξηγεί: Αντιμετωπίζουμε λάθος τις αποτυχίες στη ζωή μας- Εδώ είναι η συμβουλή μου

Προτού η Δρ. Laurie Santos γίνει η καθηγήτρια πίσω από το πιο δημοφιλές μάθημα του Yale και viral TED ομιλήτρια, ήταν μία αγχωμένη πρωτοετής στο πανεπιστήμιο, που ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τη δουλειά της για πρώτη φορά.

«Θυμάμαι ότι είχα… καταπιεί την γλώσσα μου», λέει στο CNBC. «Ένιωθα ότι η καρδιά μου θα έβγαινε έξω από το στήθος μου».

Τότε συνέβη ένα τυχαίο γεγονός: Το ντελίβερι πίτσας έφτασε την ώρα που ξεκινούσε την παρουσίαση της, κάτι που της έδωσε αρκετό χρόνο για να ηρεμήσει και να συγκεντρώσει τις σκέψεις της.

Εκείνη την εποχή, η Santos θεώρησε την εμπειρία αυτή μια μεγάλη αποτυχία, αλλά τώρα πιστώνει την επιτυχία της στις δημόσιες ομιλίες σε εκείνο το αγχωτικό ξεκίνημα. Σήμερα, όταν αγχώνεται ακριβώς πριν από ένα γεγονός, ξέρει ότι θα το ξεπεράσει. Δεν μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από τον πανικό που κυρίεψε ολόκληρο το σώμα της τότε – και ακόμα κι αν είναι, έχει ξαναβρεθεί σε μία παρόμοια κατάσταση.

«Έπρεπε πραγματικά να αποτύχω για να μάθω ότι ήμουν αρκετά ανθεκτική, ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω μέσα από μια εμπειρία που σπάει τα νεύρα και τελικά να φτάσω στην άλλη πλευρά», λέει η καθηγήτρια ψυχολογίας.

Όπως εξηγεί, πρέπει όλοι να ξανασκεφτούν το πως βλέπουν την αποτυχία. Δεδομένων των θετικών που έχει δει η ίδια στη ζωή της.

«Ξεχνάμε ότι η αποτυχία είναι πραγματικά ένας δρόμος προς την επιτυχία», λέει. Πρέπει να βλέπουμε την αποτυχία ως ένα σκαλοπάτι ανάπτυξης. Ακόμα κι αν μας κάνει να νιώθουμε άβολα τη στιγμή που είμαστε εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + seven =