αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία ακόμα… αναβολή για τον διαγωνισμό για την Πολιτείας Καινοτομίας στην Πειραιώς

Μία ακόμα… αναβολή για τον διαγωνισμό για την Πολιτείας Καινοτομίας στην Πειραιώς

Μία ακόμη αναβολή πήρε ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ της Πολιτείας Καινοτομίας, που αφορά την ανάπλαση της έκτασης της πρώην ΧΡΩΠΕΙ στην περιοχή του Φαλήρου.

Η τελευταία καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου, χωρίς να υποβληθεί –για μία ακόμη φορά– προσφορά, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Αρχικά ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου και πήρε παράταση για τις 29 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων σχημάτων για την Πολιτεία Καινοτομίας, περιλαμβάνονται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Dimand Real Estate, η Intracom Holdings – Intrakat και η Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Το έργο είχε επαναπροκηρυχθεί τον προηγούμενο Μάρτιο, ωστόσο ακολούθησαν μία σειρά αλλαγών στους όρους του διαγωνισμού όπως η αλλαγή της χρονικής διάρκειας της ΣΔΙΤ, καθώς αντί για 30 χρόνια εκμετάλλευσης, που προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη, η νέα διάρκεια ορίστηκε σε 45 χρόνια. Ο λόγος της χρονικής επέκτασης της παραχώρησης αποφασίστηκε διότι η επένδυση, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, δεν θα ήταν βιώσιμη εντός του υφιστάμενου χρονικού πλαισίου των 45 ετών.

Έρχεται δε σε συνέχεια των “ναυαγίων” και των παρατάσεων των διαγωνισμών που έχουν προκηρυχθεί για την αξιοποίηση του ακινήτου. Πάντως στο τελευταίο τεύχος του διαγωνισμού αναφέρεται πως η διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης θα είναι 90 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της.

Το Κέντρο Καινοτομίας θα κατασκευαστεί σε έκταση 18 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς, στο ακίνητο στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν η ΧΡΩΠΕΙ. Στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα και θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάδειξης της καινοτομίας και εμπορικής εκμετάλλευσης των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 62 και περιβάλλεται από τις οδούς Εμμανουηλίδη, Ανδρέα Μουράτη και Κατσουλάκου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + seven =