αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως νοιάζεσαι πολύ για την γνώμη των άλλων; Εδώ είναι 5 σημάδια για να το καταλάβεις

Μήπως νοιάζεσαι πολύ για την γνώμη των άλλων; Εδώ είναι 5 σημάδια για να το καταλάβεις

Νιώσατε ποτέ ότι κοιτάζετε συνεχώς πάνω από τον ώμο σας, ανησυχώντας για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι;

Δεν είσαι o μόνος.

Πολλοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα να δίνουμε υπερβολική βαρύτητα στις απόψεις των άλλων. Ναι, είναι φυσικό να νοιάζεστε. Αλλά όχι σε σημείο που να σας κρατάει πίσω.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι νοιάζεται πολύ για την γνώμη των άλλων.

1. Υπερανάλυση κάθε αλληλεπίδρασης

Μια σύντομη συνομιλία με έναν συνάδελφο, ένα γρήγορο σχόλιο από έναν φίλο ή ακόμα και ένα νεύμα από έναν γείτονα.

Αντί να το παίρνετε στην πραγματική του αξία, το επαναλαμβάνετε στο μυαλό σας, αναλύοντας κάθε λέξη και χειρονομία.

Εάν βρίσκεστε… σε λειτουργία ντετέκτιβ μετά από κάθε αλληλεπίδραση, εξετάζοντας μικροσκοπικές λεπτομέρειες για κρυφά νοήματα ή κρίσεις, μπορεί να νοιάζεστε υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Θυμηθείτε: Τις περισσότερες φορές, μια συνομιλία είναι απλώς μια συνομιλία. Μην αφήνετε το overthinking να σας κλέβει την ηρεμία.

2. Αλλάζετε τις επιλογές σας με βάση τους άλλους

Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και ήθελες αυτά τα νέα αθλητικά παπούτσια μόνο και μόνο επειδή τα είχαν όλοι οι άλλοι;

Είναι αστείο, μερικοί από εμάς έχουμε ακόμα αυτό το παιδί μέσα μας. Αντί για αθλητικά παπούτσια, τώρα θα επιλέξετε μια δουλειά, ένα χόμπι ή ακόμα και ένα αγαπημένο καφέ.

Εάν βρίσκεστε συχνά να παίρνετε ή να αλλάζετε αποφάσεις με βάση το τι είναι δημοφιλές ή με στόχο να ταιριάζετε στην ιδέα κάποιου άλλου για το τι είναι “cool”, μπορεί να νοιάζεστε υπερβολικά για την γνώμη των άλλων.

Αγκαλιάστε αυτό που αισθάνεστε σωστό για εσάς, όχι για κάποιον άλλο. Είναι ο δρόμος σας, όχι ένας διαγωνισμός δημοτικότητας.

3. Ζητάτε συνεχώς συγγνώμη ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο

«Συγγνώμη, μπορώ να ρωτήσω κάτι;», «Συγγνώμη, δεν το κατάλαβα», «Συγγνώμη, αλλά νομίζω…»

Ακούγεται οικείο; Αν και η ευγένεια είναι εξαιρετική, υπάρχει διαφορά μεταξύ της γνήσιας συγγνώμης και της έκφρασης συγγνώμης ως αντανακλαστικό.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να λέει «συγγνώμη» όλη την ημέρα, ακόμη και σε καταστάσεις όπου δεν χρειάζεται, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ανησυχείς υπερβολικά να μην στεναχωρήσεις τους άλλους ή να φανείς λάθος.

Έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε ερωτήσεις, να μοιράζεστε τη γνώμη σας ή να καταλαμβάνετε χώρο χωρίς να ζητάτε συνεχώς συγγνώμη για αυτό.

Μιλήστε με αυτοπεποίθηση. Σου αξίζει να ακουστείς χωρίς το πρόσθετο βάρος της περιττής ενοχής.

4. Δεν δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό από φόβο

Υπάρχει μια μικρή σπίθα σε όλους μας που μας κάνει μοναδικούς. Ίσως έχετε μια εκκεντρική αίσθηση του χιούμορ, ένα πάθος για τη συλλογή vintage φλιτζάνια τσαγιού ή απλά σας αρέσει να χορεύετε.

Ό,τι κι αν είναι, αν καταπιέζεις αυτά τα γνήσια κομμάτια σου επειδή φοβάσαι μην σε κρίνουν ή να σε παρεξηγήσουν, τότε χάνεις την ομορφιά της αυθεντικής ζωής.

5. Αναζητάς την έγκριση για κάθε μικρό πράγμα

Φανταστείτε να παίρνετε μια μικρή απόφαση – όπως να επιλέξετε ένα νέο βιβλίο για να διαβάσετε ή να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι – και να αισθάνεστε την επιθυμία να ζητήσετε τη γνώμη από όλους πριν συνεχίσετε.

Εάν αναζητάτε διαρκώς επικύρωση ή έγκριση για επιλογές που πρέπει να είναι καθαρά προσωπικές, είναι σημάδι ότι μπορεί να ζυγίζετε υπερβολικά τις απόψεις των άλλων.

Αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά, θα καταλάβεις ότι η χαρά δεν είναι στην επικύρωση αλλά στην ίδια την πράξη. Μερικές φορές, πρόκειται για το ταξίδι και όχι για το χειροκρότημα στο τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 12 =