αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι όταν ΔΕΝ είναι στη δουλειά

Έξι πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι όταν ΔΕΝ είναι στη δουλειά

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι στον ελεύθερο χρόνο τους; Ίσως τους φαντάζεστε να έχουν εμμονή με projects, να σχεδιάζουν πώς να κατακτήσουν τον κόσμο ή να τσεκάρουν το inbox τους κάθε λεπτό.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αντίθετα, ρίχνουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες που θα τους κάνουν ακόμη πιο αποτελεσματικούς κατά τις ώρες εργασίας.

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε το πρόγραμμά σας. Εδώ είναι 6 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι όταν δεν είναι στη δουλειά.

1) Ξεκούραση

Δεν μπορείτε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας εάν δεν ξεκουράζεστε αρκετά. Η εστίασή σας πέφτει όταν είστε κουρασμένοι ή καταπονημένοι. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά πράγματα.

Ως αποτέλεσμα, η προτεραιότητα για ανάπαυση εκτός εργασίας είναι απαραίτητη.

Και δεν μιλάμε μόνο για ύπνο.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι κάνετε πράγματα που επαναφορτίζουν το μυαλό και σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε κάθε μέρα νιώθοντας πάθος και ενέργεια.

2) Αποσύνδεση

Το να είσαι πάντα… μπροστά σε μία οθόνη, προκαλεί όλεθρο στην ψυχική σου κατάσταση.

Εάν ξοδεύετε τις ώρες εκτός δουλειάς κάνοντας συνεχώς scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας υπερβολικά τηλεόραση ή παρακολουθώντας το email, δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποσυνδέεται.

Σύντομα, το εύρος της προσοχής σας θα μειωθεί και θα αντιμετωπίσετε ψηφιακό άγχος, το οποίο μειώνει την παραγωγικότητα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία της δημιουργίας μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και αφήνουν στην άκρη κάθε τόσο τις ηλεκτρονικές συσκευές για να έχουν την ικανότητά να συγκεντρώνονται.

Εάν δεν πιστεύετε ότι η χρήση του smartphone σας είναι πρόβλημα, παρακολουθήστε τον χρόνο οθόνης σας για μόλις μία εβδομάδα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο χρόνο ξοδεύετε κοιτάζοντας τα stories άλλων στο Instagram.

3) Άσκηση

Του υγιές μυαλό, χρειάζεται ένα υγιές σώμα.

Εάν το σώμα σας είναι δυνατό, το μυαλό σας θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

Τα καλά νέα;

Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο για να παραμείνετε υγιείς. Οι καθημερινές βόλτες έξω, για παράδειγμα, μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικές. Σας βοηθούν επίσης να «καθαρίσετε» το μυαλό σας.

Ή, μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο άσκησης που σας αρέσει. Όπως ο χορός, το κολύμπι ή η ποδηλασία. Όταν η άσκηση δεν μοιάζει με αγγαρεία, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσετε πραγματικά τις προπονήσεις σας.

4) Κοινωνικοποίηση

Ένα άλλο πράγμα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι όταν δεν είναι στη δουλειά: Κοινωνικοποιούνται.

Το να αφιερώνετε χρόνο για τον/την σύντροφό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας, είναι μία ανάγκη.

Καταρχάς, το να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους σου, σου επιτρέπει να έχεις μια ουσιαστική ζωή και εκτός γραφείου.

Δεύτερον, το να βρίσκεστε τακτικά ανάμεσα σε ανθρώπους βελτιώνει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, διευρύνει τους πολιτιστικούς σας ορίζοντες και μπορεί να τονώσει τη συναισθηματική σας νοημοσύνη.

Ο χρόνος ησυχίας στο σπίτι είναι πολύτιμος, αλλά είναι καλή ιδέα να φεύγετε περιστασιακά και από το σπίτι.

Δείτε μια παράσταση, πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, πηγαίνετε σε μια μάζωξη.

5) Networking

Δεδομένου ότι ασχολούμαστε με το θέμα της κοινωνικοποίησης, η δικτύωση είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε εκτός εργασίας εάν θέλετε να γίνετε πιο επιτυχημένοι.

Το να προχωράς στην καριέρα σου, συχνά αφορά λιγότερο αυτό που ξέρεις και περισσότερο το ποιους γνωρίζεις – γι’ αυτό φρόντισε να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με επιρροή.

Βρείτε έναν μέντορα, εγγραφείτε σε μια τοπική επιχειρηματική ομάδα, παρακολουθήστε εκδηλώσεις του κλάδου και προγραμματίστε ένα γεύμα με πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι καλοί στο να χτίζουν τέτοιες συνδέσεις. Με τη σωστή νοοτροπία, θα γίνετε ένας από αυτούς σε ελάχιστο χρόνο.

6) Μαθαίνουν

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε νέα πράγματα, η καριέρα σας θα πιάσει «ταβάνι» σύντομα. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, επομένως είναι καλύτερο να συνεχίσετε να μαθαίνετε.  Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να αλλάξεις εταιρεία ή ακόμα και να δοκιμάσεις έναν νέο τομέα.

Ανάλογα με τους τομείς ενδιαφέροντός σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγγραφείτε σε διαδικτυακά μαθήματα, να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να μάθετε ένα νέο λογισμικό.

Ευτυχώς, είναι πιο εύκολο από ποτέ να επενδύσεις στον εαυτό σου, καθώς το διαδίκτυο είναι ένας τεράστιος και απίστευτος πόρος.

Α, και κάτι ακόμα: Διαβάστε. Η ανάγνωση μειώνει το άγχος, βελτιώνει το λεξιλόγιό σας και ενισχύει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία τρικ για να καταλάβεις εάν είσαι στρεσαρισμένος: Εξηγεί η Μαρία Αρχοντάκη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + twenty =