αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, ο Vladimir Putin χρησιμοποιεί ακόμα… Windows XP (ΦΩΤΟ)

Κι όμως, ο Vladimir Putin χρησιμοποιεί ακόμα… Windows XP (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η Ρωσία να θέλει να παρουσιάζεται στον κόσμο ως μια ισχυρή και ασφαλής χώρα, αλλά όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο πρόεδρος, Vladimir Putin, φαίνεται να υστερεί.

Όπως αποκαλύπτει η Guardian, οι εικόνες που κυκλοφόρησε το Κρεμλίνο τον Νοέμβριο δείχνουν ότι ο πρόεδρος Putin κάθεται στο γραφείο του κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με την Ένωση WorldSkills. Στο γραφείο του υπάρχει μια οθόνη, που συνδέεται με έναν υπολογιστή, που τρέχει Windows XP. Μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για XP, από το σχεδιασμό της γραμμής εργασιών και το χρώμα, και η ανεξάρτητη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Open Media, επιβεβαίωσε ότι ο υπολογιστής του σίγουρα τρέχει το απαρχαιωμένο πλέον λειτουργικό σύστημα.

https://sm.pcmag.com/t/pcmag_gr/news/r/russian-pr/russian-president-vladimir-putin-still-uses-windows-xp_g612.h720.jpg

Τα Windows XP είναι τώρα 18 ετών και σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν ζείτε σε μια χώρα που μπορεί να αποσυνδεθεί από αυτό.

Εάν συμβεί τελικά η αναβάθμιση, δεν θα είναι στα Windows 10 και είναι πολύ απίθανο ότι ο Putin και το Κρεμλίνο θα τιμήσουν τα Mac. Βέβαια, το Astra Linux θα είναι ο πιό πιθανός υποψήφιος. Αναπτύχθηκε για να δουλεύει ως λειτουργικό σύστημα για το ρωσικό στρατό, τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών, και ως εκ τούτου φαίνεται σαν μια τέλεια εφαρμογή για τον πρόεδρο. Έχει ήδη πιστοποιηθεί για χρήση σε απόρρητα δεδομένα.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =