αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕσύ έχεις ακόμα Windows XP;

Εσύ έχεις ακόμα Windows XP;

Χθες, τα Windows XP έκλεισαν 20 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά, και παρόλο που η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα από το 2014, υπάρχουν πολλοί χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή αλλά μη ασφαλή έκδοση.

Τα Windows XP κυκλοφόρησαν στις 25 Οκτωβρίου 2001 και θεωρούνται μια από τις πιο αγαπημένες εκδόσεις των Windows.

Σήμερα, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει πολλές άλλες εκδόσεις (Windows 7, 8, 10 και 11), αλλά ένας σημαντικός αριθμός ατόμων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλιό λειτουργικό σύστημα. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο επιτυχημένο και δημοφιλές είναι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, αλλά εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

>>> Δες πως είναι σήμερα ο διάσημος λόφος των Windows XP (ΦΩΤΟ)

Microsoft Windows XP: Τέλος υποστήριξης από το 2014

Η κύρια υποστήριξη για τα Windows XP έληξε στις 14 Απριλίου 2009, με εκτεταμένη υποστήριξη για άλλα πέντε χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows XP δεν έχει λάβει ενημερώσεις ασφαλείας και επιδιορθώσεις σφαλμάτων από τη Microsoft, εδώ και χρόνια.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, δεδομένου ότι εμφανίζονται συνεχώς νέες ευπάθειες.

Αν και η Microsoft έχει υποστηρίξει επιδιορθώσεις για ορισμένες από τις πιο σοβαρές ευπάθειες στα Windows XP, όπως το EternalBlue και το BlueKeep, υπάρχουν πολλά άλλα σφάλματα που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Όλοι οι ερευνητές ασφαλείας προτείνουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν σε νεότερο λειτουργικό σύστημα για να παραμείνουν ασφαλείς.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 5 =