αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελία: Η εταιρεία «Φίλιππος Νάκας» απέλυσε εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας

Καταγγελία: Η εταιρεία «Φίλιππος Νάκας» απέλυσε εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας

Μία σοβαρή καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση, η γνωστή εταιρεία Φίλιππος Νάκας απέλυσε εργαζόμενο μόλις επέστρεψε από αναρρωτική και έχοντας διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Με την πρόφαση ότι ο συνάδελφος είναι ανεπαρκής τον απέλυσαν. Αυτή ήταν η απάντηση της εταιρείας σε παρέμβαση εκπροσώπου του σωματείου για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση απέλυσε το συνάδελφο όταν επέστρεψε από αναρρωτική άδεια και έχοντας διαγνωστεί με σοβαρό αυτοάνοσο γιατί πλέον τους ήταν βάρος» τονίζει ο ΣΕΑ.

Και συνεχίζει: «Ο συνάδελφος εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση 14 μήνες και δεν είχε δεχτεί παρατήρηση για την δουλειά του μέχρι που χρειάστηκε να λείψει στις 19 Νοέμβρη γιατί εισήχθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και παρακολούθηση έχοντας παρουσιάσει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.

Όταν στις 28  Νοέμβρη επέστρεψε στην εργασία του μετά το πέρας της αναρρωτικής του άδειας ήρθε αντιμέτωπος με μια άθλια στάση από τον υπεύθυνο καταστήματος με σχόλια του τύπου  ”μια χαρά σε βλέπω”, ”έλειψες και δεν μας ζήτησες ούτε μια συγγνώμη”. Μάλιστα  θεωρώντας ότι ο συνάδελφος την κοπάνησε από τη δουλειά, του ανακοίνωσε ότι θα  απολυθεί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο συνάδελφος μαθαίνει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και ενημερώνει την εταιρεία!! Στις  9 Δεκέμβρη του ανακοινώνεται ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση να τον απολύσει και στις 12 Δεκέμβρη του κοινοποιείται και επίσημα η καταγγελία της σύμβασης του!».

UPDATE: Όπως ενημερώνει με νέα ανάρτηση του ο ΣΕΑ, ο απολυμένος εργαζόμενος, μετά την παρέμβαση του Σωματείου, θα επιστρέψει στη δουλειά. «Ο απολυμένος εργαζόμενος στην “Φίλιππος Νάκας”, μετά την αναρρωτική άδεια & αφου διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επιστρέφει στη δουλειά! Μετά από την καταγγελία & παρέμβαση του σωματείου, η εργοδοσία έκανε πίσω!» σημειώνει ο ΣΕΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − three =