αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Καλή τύχη με αυτό»: 4 φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι αλαζονικός απέναντι σου

«Καλή τύχη με αυτό»: 4 φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι αλαζονικός απέναντι σου

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible θα δούμε πως θα εντοπίσετε την αλαζονεία από ένα μίλι μακριά. Είναι μερικές φράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως προειδοποιητικά σημάδια.

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει πολλές από αυτές στο παρελθόν, να βγαίνουν από τα στόματα αφεντικών, ναρκισσιστών συντρόφων ή τοξικών φίλων. Εδώ είναι λοιπόν 4 φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι αλλαζονικός απέναντι σου.

1) «Πάντα κάνεις…»

Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με αλαζονική συμπεριφορά.

Ωστόσο, το να λέτε «πάντα» ή «ποτέ» μπορεί να βλάψει μία σχέση και να πυροδοτήσει περαιτέρω διαμάχη, καθώς δεν αποτυπώνει την αλήθεια.

Για παράδειγμα, το να λέει ο/η σύντροφός σας ότι «ποτέ» δεν βγάζετε τα σκουπίδια, είναι πιθανόν αναληθές. Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινωνιολογική Επιθεώρηση, όταν αυτή η φράση χρησιμοποιείται τακτικά στις σχέσεις, μπορεί να είναι μια μορφή Gaslighting. Ίσως σκεφτείτε, «Είμαι σίγουρος ότι έβγαλα τα σκουπίδια χθες. Αρχίζω να τρελαίνομαι;» Δεν τρελαίνεσαι. Ο/η σύντροφός σας υπερβάλλει επειδή αποδοκιμάζει αυτό που κάνετε ή δεν κάνετε- και θεωρεί τον εαυτό του/της καλύτερο από εσάς.

Η αντικατάσταση του «ποτέ» με το «σπάνια» και «πάντα» με το «συχνά» θα προκαλέσει πολύ λιγότερη βλάβη στη σχέση και θα αφαιρέσει την ενέργεια της ανωτερότητας.

2) «Όλοι το ξέρουν αυτό»

Πρώτον, είναι πολύ απίθανο να το γνωρίζουν όλοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεύτερον, οι αλαζονικοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτή τη φράση για να πουν κάτι που είναι κοινή γνώση, αλλά μάλλον για να σας κάνουν να νιώσετε ηλίθιος.

Προχωρώντας βαθύτερα: Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτή τη φράση έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να τους πείτε κάτι ενδιαφέρον που μόλις ανακαλύψατε, και να το χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για να σας κάνουν να νιώσετε ανόητος, ώστε να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους.

Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φράση για να σας κλείσουν το στόμα, ενώ σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για αυτό που είπατε στην αρχή.

3) «Καλή τύχη με αυτό!»

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση, δεν σας εύχεται ειλικρινά καλή τύχη, αλλά προσπαθεί να σας ξεκαθαρίσει (χωρίς να το πει ευθέως) ότι πιστεύει ότι… θα αποτύχετε.

Συνήθως, οφείλεται σε ένα από αυτά τα πράγματα:

-Δεν πιστεύουν ότι η ιδέα σας είναι καλή
-Δεν πιστεύουν ότι είστε ικανοί να το πετύχετε
-Νομίζουν ότι μπορείτε να το πετύχετε μόνο με τύχη και όχι με τις δεξιότητες, την εμπειρία και τις γνώσεις σας

Το να πείτε “Καλή τύχη με αυτό” είναι ένας τρόπος για να πείτε, «Χα, η ιδέα σου είναι χάλια!» ή «Θα χρειαστείς μεγάλη τύχη για να το πετύχεις».

Μια πιο υποστηρικτική φράση είναι «ενημέρωσέ με αν χρειάζεσαι βοήθεια», που δείχνει ότι πιστεύεις στον άλλο αρκετά και θα τον βοηθήσεις να πετύχει.

4) «Απλά χαλάρωσε»

Μία φράση που συχνά… είναι άχρηστη.

Επειδή κανείς δεν επιλέγει να αγχωθεί ή να ταραχθεί. Φυσικά, θέλουμε να χαλαρώσουμε, αλλά το πρόβλημα είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούμε.

Κάποιος που μας λέει να χαλαρώσουμε ή να ηρεμήσουμε δεν βοηθά ποτέ. Στην πραγματικότητα, μας ενοχλεί περισσότερο. Μας κάνει επίσης να νιώθουμε ότι το άλλο άτομο δεν καταλαβαίνει το άγχος μας.

Οι αλαζονικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση όταν νομίζουν ότι αντιδράς υπερβολικά. Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, με το να λένε «χαλάρωσε» δεν δείχνουν ότι καταλαβαίνουν συναισθήματά σας.

Αντίθετα, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για αυτούς να ρωτήσουν τι σας κάνει να αισθάνεστε τόσο αγχωμένοι ή, ακόμα καλύτερα, αν μπορούν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 15 =