αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι προσαρμόζονται γρήγορα σε κάθε αλλαγή. Γιατί εφαρμόζουν αυτούς τους 4 κανόνες

Κάποιοι άνθρωποι προσαρμόζονται γρήγορα σε κάθε αλλαγή. Γιατί εφαρμόζουν αυτούς τους 4 κανόνες

Θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσαρμόζονται γρήγορα σε κάθε αλλαγή. Είτε είναι μια νέα δουλειά, είτε ένα ταξίδι σε ένα άγνωστο μέρος, είτε ένα νέο σπίτι. Είτε όταν κάνουν νέους φίλους.

Η προσαρμοστικότητα είναι μια δεξιότητα απαραίτητη.

Με απλά λόγια, η προσαρμοστικότητα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όλες τις καταστάσεις.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible θα δούμε μερικά από τα πράγματα που κάνουν μερικοί άνθρωποι για να προσαρμόζονται και να αξιοποιούν στο έπακρο τα νέα περιβάλλοντα.

1) Διατηρούν ανοιχτό μυαλό

Όταν μπαίνεις σε ένα νέο μέρος, μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό σωστά;

Την πρώτη μέρα, μπορεί να είσαι εντελώς μόνος. Δεν ξέρεις κανένα- και ίσως δεν ξέρεις καν την τοπική γλώσσα. Εκεί είναι που πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου (και στη νέα κατάσταση).

Βλέπετε όταν απορρίπτετε προκαταλήψεις και προσδοκίες, γίνεται πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστείτε και να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα από ότι υπολόγιζες.

2) Είναι περίεργοι και πρόθυμοι να μάθουν

Οι άνθρωποι που προσαρμόζονται εύκολα σε νέα περιβάλλοντα γνωρίζουν τη σημασία της μάθησης. Δεν ακολουθούν τη στάση «τα ξέρω όλα» – αυτός άλλωστε είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσετε!

Έτσι λοιπόν:

  • Κανε ερωτήσεις
  • Δείξτε περιέργεια
  • Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα

3) Παρατηρούν και ακούν

Αλλά όσο σημαντικό είναι να κάνετε ερωτήσεις, μερικές φορές είναι ακόμα πιο σημαντικό να είστε ήσυχοι και να ακούτε. Αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο είναι καλοί οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικοί.

Δεν υποθέτουν ότι ξέρουν τα πάντα. Απολαμβάνουν πραγματικά να αφήνουν τους άλλους να μεταδώσουν σοφία και, όπως αναφέραμε προηγουμένως, εκτιμούν την εκμάθηση νέων πραγμάτων.

Και εδώ είναι το σημαντικό: Όταν σταματάς να μιλάς, ακούς και παρατηρείς, βλέπεις πώς λειτουργούν τα πράγματα. Από τις πολιτιστικές πρακτικές έως τους γενικούς κανόνες, είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να προσαρμοστείτε σε μια νέα κατάσταση. Και επίσης να δημιουργήσετε μερικές νέες επαφές.

4) Είναι ευέλικτοι και ανθεκτικοί

Η προσαρμοστικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ευελιξία. Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

Όταν είσαι ευέλικτος, σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμοστείς και να αλλάξεις ανάλογα με την κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Για παράδειγμα, έχετε κάνει κράτηση για διακοπές, αλλά καθώς φτάνετε σε αυτήν την ξένη χώρα στην οποία δεν έχετε πάει ποτέ, η εταιρεία μεταφορών που θα σας εξυπηρετούσε… κατεβάζει ρολά.

Φρικάρεις και αγχώνεσαι; Ή απλώς αναζητάτε διαφορετικούς τρόπους για να φτάσετε στο κατάλυμά σας και το βλέπετε ως μια περιπέτεια;

Και όταν πρόκειται για ανθεκτικότητα, αυτό είναι ένα πράγμα που έχουν οι προσαρμόσιμοι άνθρωποι.

Ξεπερνούν τα εμπόδια και τις αποτυχίες και δεν επιτρέπουν σε αυτά τα πράγματα να τους επηρεάσουν περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Με αυτή τη στάση, αγκαλιάζουν ό,τι προκύψει, με θετική νοοτροπία, και ως εκ τούτου, είναι ευκολότερο να προσαρμοστούν και να συμβαδίσουν με τη ροή του νέου τους περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο φίλοι ξεκίνησαν αυτό το παράλληλο project με 185 δολάρια. Γρήγορα το πούλησαν προς 150.000 δολάρια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =