αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο φίλοι ξεκίνησαν αυτό το παράλληλο project με 185 δολάρια. Γρήγορα το πούλησαν προς 150.000 δολάρια

Δύο φίλοι ξεκίνησαν αυτό το παράλληλο project με 185 δολάρια. Γρήγορα το πούλησαν προς 150.000 δολάρια

Ο Sal Aiello και η Monica Powers έφτιαξαν ένα παράλληλο project σε τέσσερις ημέρες – και ξόδεψαν λιγότερα από 200 δολάρια.

Οι δύο τους τέσταραν διάφορες ιδέες που είχαν, μέσω του διάσημου ChatGPT. Χρησιμοποιώντας το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ως σημείο εκκίνησης για έρευνα αγοράς. Στη συνέχεια, συνειδητοποίησαν ότι ήξεραν πώς να κάνουν στο ChatGPT τις ακριβείς σωστές ερωτήσεις για να λάβουν χρήσιμες απαντήσεις — ενώ άλλοι άνθρωποι πιθανότατα δεν το έκαναν.

Ο Aiello είναι CTO σε startups τεχνολογίας και η Powers είναι product designer που διευθύνει αυτήν τη στιγμή μια design & branding company που ονομάζεται Mascot. Τον Μάρτιο 2023, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ερευνητικό εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη το οποίο λειτουργεί ως εξής: Συμπληρώνετε μια φόρμα σχετικά με την ιδέα σας και το εργαλείο εισαγάγει τις απαντήσεις σας στο ChatGPT με έναν εξαιρετικά χρήσιμο τρόπο.

«Ίσως μπορούμε να το πουλήσουμε αυτό», θυμάται ότι σκέφτηκε ο Aiello, 36 ετών σήμερα.

https://c.ndtvimg.com/2023-10/ofuvd51_monica-powers-salvatore-aiello_625x300_23_October_23.jpg

Μέρες αργότερα, κυκλοφόρησαν το DimeADozen για «want-repreneurs» που θέλουν να τεστάρουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Χρεώνει 39 $ για ένα ολοκληρωμένο report και συγκεντρώνει αποτελέσματα σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζονται συνήθως οι παραδοσιακές εταιρείες ανάλυσης ή οι μηχανές αναζήτησης.

Σε περίπου επτά μήνες, το DimeADozen απέφερε περισσότερα από 66.000 $, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC. Με εξαίρεση 150 $ για το web domain και 35 $ για το hosting και μια βάση δεδομένων, σχεδόν όλα τα άλλα χρήματα ήταν κέρδος, λέει ο Aiello.

Τον περασμένο Οκτώβριο, έκλεισαν μια συμφωνία για να πουλήσουν το side project τους για 150.000 δολάρια. Καθόλου άσχημα, σωστά;

Οι Aeillo και Powers σχεδιάζουν να συνεχίσουν να εργάζονται περίπου πέντε ώρες την εβδομάδα ως σύμβουλοι της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =