αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κάνω συνεντεύξεις εδώ και 20 χρόνια. Μία υποψήφια έδωσε την καλύτερη απάντηση στο ”Πες μου λίγα λόγια για τον εαυτό σου”»

«Κάνω συνεντεύξεις εδώ και 20 χρόνια. Μία υποψήφια έδωσε την καλύτερη απάντηση στο ”Πες μου λίγα λόγια για τον εαυτό σου”»

«Πες μου λίγα λόγια για τον εαυτό σου». Είναι μια ερώτηση που σίγουρα θα σου κάνουν σε οποιαδήποτε συνέντευξη για δουλειά.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας αναζήτησης στελεχών στον κόσμο, έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες συνεντεύξεις τα τελευταία 20 χρόνια. Η καλύτερη —και πιο αξιομνημόνευτη— απάντηση που έλαβα ποτέ σε αυτή την ερώτηση ήταν: ‘Έχω ανέβει στα ψηλότερα βουνά σε κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ’», λέει ο Gary Burnison σε άρθρο του στο CNBC.

Φυσικά, όποιος δεν εντυπωσιάζεται από το άτομο που κατέκτησε τις «Επτά Κορυφές» πρέπει να έχει ανόητα υψηλά standards. Αλλά το γεγονός ότι αυτή η υποψήφια πέτυχε ένα τόσο εντυπωσιακό επίτευγμα δεν ήταν ο λόγος που ξεχώρισε από όλες τις υπόλοιπες.

Πάρα πολλοί άνθρωποι απαντούν σε αυτή την κλισέ ερώτηση δίνοντας ουσιαστικά μίαπερίληψη του βιογραφικού τους.

Αυτή η υποψήφια, ωστόσο, μοιράστηκε κάτι που έδειχνε ποια ήταν πραγματικά πέρα από ένα κομμάτι χαρτί: Ενα άτομο που ήταν περιπετειώδες, περίεργο, προσανατολισμένο στο στόχο και πειθαρχημένη. Το πιο σημαντικό, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε την ικανότητα να εφαρμόζει διδάγματα από προηγούμενες εμπειρίες σε νέες προκλήσεις.

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν ρώτησα στη συνέχεια για την πρώτη σκέψη που πέρασε από το κεφάλι της όταν έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ, δεν είπε ότι είχε κάνει κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε. Αντίθετα, γέλασε και είπε: «Πώς στο καλό θα κατέβω;». Αυτό έδειξε την ικανότητά της να αλληλεπιδρά με τους άλλους με χιούμορ και ταπεινότητα.

Ήξερα αμέσως ότι ήταν ένα άτομο με υψηλά προσόντα που θα ήθελε κάποιος στην ομάδα του — και η συνειδητοποίηση ήρθε μέσω μιας αλληλεπίδρασης που διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό», λέει ο CEO.

Σε μια συνέντευξη, είναι σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου. Μη φοβάσαι να ρισκάρεις να το κάνεις λίγο πιο προσωπικό. Δείξε με τι είσαι παθιασμένος. Και φυσικά, προσπάθησε να μην είσαι βαρετός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 9 =