αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνε μία παύση πριν απαντήσεις σε ένα αγενές άτομο. Εδώ είναι 4 πράγματα που θα συμβούν

Κάνε μία παύση πριν απαντήσεις σε ένα αγενές άτομο. Εδώ είναι 4 πράγματα που θα συμβούν

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο μέσα στην ημέρα σας, όταν ξαφνικά αλληλεπιδράτε με ένα αγενές άτομο και έχετε μια άστοχη αντίδραση. Ένα τέτοιο γεγονός είναι βέβαιο ότι θα σας εξοργίσει. Μπορεί ακόμη και να σας καταστρέψει όλη τη μέρα. Επειδή οι άνθρωποι είναι αντιδραστικοί, ένας αγενής άνθρωπος είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μια αντίδραση. Αλλά η άμεση αντίδραση δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει μακροπρόθεσμα οφέλη.

Μερικές φορές, οι φίλοι σας μπορεί να ενεργούν με τρόπους που δεν θα έπρεπε. Ή ένας συνάδελφος με τον οποίο αναγκάζεστε να συνεργαστείτε είναι αυτός που σας προκαλεί προβλήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που μπορούν να αλλάξουν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το αγενές άτομο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι μια σύντομη παύση πριν αντιδράσετε με οποιονδήποτε τρόπο.

Εδώ είναι 4 καλοί λόγοι για να ακολουθήσεις αυτή την τακτική.

1. Μπορείς να αναλύσεις καλύτερα την κατάσταση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν είναι όλες οι συναντήσεις με αγενείς ανθρώπους ίδιες. Μερικές θα είναι τυχαίες αλληλεπιδράσεις με άτομα στο δρόμο, ενώ άλλα θα είναι άτομα που γνωρίζετε και πρέπει να αλληλεπιδράτε καθημερινά. Ανάλογα με την κατάσταση, θα πρέπει να προσαρμόσετε την αντίδρασή σας. Έτσι, η παύση θα σας δώσει χρόνο να αναλύσετε την κατάσταση.

Όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου, το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται είναι τα συναισθήματά σου. Πείτε ότι κάποιος σας προσβάλλει. Σε αυτή την περίπτωση, τα λόγια του πιθανότατα θα σας πληγώσουν. Και όταν οι άνθρωποι πληγώνονται, δεν σκέφτονται λογικά. Το ένστικτό τους μπαίνει στη μέση και νιώθουν την ανάγκη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Σε μια τέτοια κατάσταση, το ένστικτό σας θα πει να αντεπιτεθείτε ή να αρχίσετε να μαλώνετε με το άλλο άτομο για να αποδείξετε ότι η προσβολή του δεν έχει βάση.

Αλλά αυτό δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Αν σταματήσετε και δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί, θα δείτε την κατάσταση όπως είναι: Μπορεί να είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον χρόνο σας. Αλλά αν το αγενές άτομο είναι συνάδελφος, μπορεί να αναγκαστείτε από το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεστε να απαντήσετε. Η παύση θα σας επιτρέψει να καταλάβετε σε τι είδους κατάσταση βρίσκεστε, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή αντίδραση.

2. Μπορείς να δεις την κατάσταση από την οπτική γωνία του αγενούς ατόμου

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους να είναι αγενείς σε κάποιον- ανεξάρτητα από το τι περνούν. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ελαφριντικά– και πρέπει να καταλάβετε καλύτερα γιατί αυτοί οι άνθρωποι ενήργησαν όπως ενήργησαν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εγγενώς κακοί και δεν απολαμβάνουν να πληγώνουν τους άλλους. Συχνά, μια τέτοια συμπεριφορά πηγάζει από κάποιο παλιό τραύμα ή από την ανάγκη να αντιμετωπίσουν πολλές ευθύνες.

Μπορεί ακόμη και κάποιος να είναι αγενής για να κρύψει πόσο ανασφαλής και φοβισμένος είναι. Μερικοί το κάνουν επειδή αισθάνονται ότι δικαιούνται τα πάντα και πιστεύουν ότι οι πράξεις τους δεν έχουν συνέπειες. Αλλά, αν μπορείτε, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια παύση και να σκεφτείτε τον λόγο για τον οποίο είναι αγενείς.

Εάν δεν γνωρίζετε το άτομο με το οποίο είχατε την ατυχή αλληλεπίδραση, αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Αλλά είναι απαραίτητο όταν έχετε να κάνετε με άτομα που γνωρίζετε, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να συμπάσχετε, οδηγώντας σε μια πολύ πιο υγιή συζήτηση.

3. Μπορείς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου πριν αντιδράσεις

Οι συναισθηματικές αντιδράσεις είναι οι πιο συχνές όταν συναντάς αγενείς ανθρώπους. Κάθε φορά που κάποιος δεν σας σέβεται ή σας προσβάλλει, τα συναισθήματα που θα βγάλετε είναι πιθανότατα ο θυμός και η λύπη. Αυτά τα συναισθήματα είναι πιθανό να επηρεάσουν τον τρόπο που χειρίζεστε την κατάσταση. Αλλά το θέμα είναι ότι αν κάνετε μία παύση, θα καθαρίσετε το κεφάλι σας. Που σημαίνει ότι θα μπορείτε να σκεφτείτε ξανά λογικά. Όταν συμβεί αυτό, πιθανότατα θα μετανιώσετε για την υπερβολική αντίδραση που βγήκε εν θερμώ.

Μερικές φορές, αυτές οι συναισθηματικές αντιδράσεις δεν σας επιφέρουν απαραίτητα σημαντική βλάβη. Όμως, οι συναισθηματικές εκρήξεις μπορούν γρήγορα να γυρίσουν μπούμερανγκ. Για παράδειγμα, θα αντιμετωπίσετε μπελάδες αν… χτυπήσετε έναν συνάδελφο, όσο αγενής κι αν ήταν. Μερικές φορές θα αντιμετωπίσετε χειρότερες συνέπειες από το άτομο που ξεκίνησε αυτή τη δοκιμασία.

Για αυτόν τον λόγο, η παύση πριν από την αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας. Πριν απαντήσετε, μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να ρυθμίσετε τα συναισθήματά σας. Σίγουρα, δεν θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όλο το θυμό ή τη λύπη σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αλλά μπορείτε τουλάχιστον να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε λογικά αντί να ενεργείτε βάσει του ενστίκτου.

4. Μπορείς να διαμορφώσεις μια καλύτερη απάντηση

Γενικά, δεν μπορείτε να κερδίσετε πολλά από ένα αγενές άτομο. Αλλά αν βρίσκεστε σε μια θέση όπου η αντίδραση είναι υποχρεωτική, βεβαιωθείτε ότι η απάντηση είναι η σωστή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σας, συχνά απαντάτε αμέσως με το ίδιο στιλ. Σίγουρα, αυτή είναι μια ηθικά διφορούμενη αντίδραση, και πολλοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ακόμη και ότι αν είσαι εξίσου αγενής με το άλλο άτομο, δεν είσαι καλύτερος από αυτούς.

Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καν η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι μια συζήτηση στην οποία οι άνθρωποι ανταλλάσσουν προσβολές είναι ασυνάρτητη και μη παραγωγική. Με πιο απλά λόγια, η κόντρα είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Αλλά αν χρειάζεστε ή θέλετε να απαντήσετε, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι θα πείτε κάτι χρήσιμο. Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τη στάση ενός αγενούς ατόμου σε μια σύντομη συνομιλία. Αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον ωφέλιμο για εσάς με κάποιο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + nineteen =