αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που βελτιώνουν την ζωή τους αποδέχονται αυτές τις 5 άβολες αλήθειες

Οι άνθρωποι που βελτιώνουν την ζωή τους αποδέχονται αυτές τις 5 άβολες αλήθειες

Από την στιγμή που ενηλικιωνόμαστε πρέπει να φροντίσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, να έχουμε τέλειες σχέσεις, να βρούμε ονειρεμένες δουλειές, να συνεισφέρουμε στην κοινωνία, να γνωρίζουμε τα πάντα.

Αλλά – ενώ δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο οδηγιών ζωής που να λειτουργεί για όλους- υπάρχουν ορισμένες παγκόσμιες αλήθειες που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη μόλις μάθουμε να τις αποδεχόμαστε.

Δυστυχώς, είναι άβολες. Δύσκολο να τις καταπιείς.

Υπάρχει όμως τρόπος να κινηθείς σωστά. Εδώ είναι οι δυσάρεστες αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείτε αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας.

1) Το να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, δεν εγγυάται την επιτυχία

Μάλλον το έχεις ακούσει αυτό: «Απλά κάνε το καλύτερο δυνατό και όλα θα πάνε καλά».

Είναι σίγουρα μια παρηγορητική σκέψη και μια σκέψη που βοηθά να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ό,τι κάνεις.

Αλλά δεν είναι πάντα αλήθεια. Μερικές φορές, ακόμα κι αν δώσουμε το 200%, θα εξακολουθήσουμε να υστερούμε.

Η πραγματικότητα είναι ότι άλλοι παράγοντες παρεμποδίζουν την πορεία σας. Πράγματα όπως το timing, η έλλειψη πόρων και υποστήριξης, ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν τόσοι πολλοί εξωτερικοί λόγοι που μας κρατούν πίσω ακόμα κι αν πρακτικά καταπονούμαστε από την προσπάθεια.

Ωστόσο, μην αφήσετε αυτή την αλήθεια να σας παρασύρει. Απλώς συνέχισε να κάνεις το καλύτερό σου. Ίσως τα πράγματα πάνε καλά, ίσως όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, σίγουρα θα μάθετε κάτι νέο.

2) Οι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν

Μιλώντας για προσδοκίες, ένα άλλο που θα πρέπει να διαχειριστείτε είναι οι προσδοκίες που έχετε για τους ανθρώπους στη ζωή σας.

Πόσες φορές έχουμε εμπιστευτεί κάποιον, με αποτέλεσμα να απογοητευτούμε; Σίγουρα όλοι το έχουμε βιώσει αυτό.

Λοιπόν, ίσως το γνωρίζετε μέχρι τώρα – οι άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που εμπιστεύεστε, θα σας απογοητεύσουν.

Γιατί είναι απλά άνθρωποι. Ελαττωματικοί. Ατελείς.

3) Δεν μπορείς να κάνεις τους πάντες να σε συμπαθήσουν

Ναι, δεν θα αρέσεις σε όλους.

Θυμάστε στο λύκειο που θέλαμε να μας συμπαθούν όλοι; Λοιπόν, μερικές φορές αυτή η επιθυμία δεν εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθετε και θα αποδεχτείτε αρκετά νωρίς ότι είναι απλώς αδύνατο. Ανεξάρτητα από το πόσο αστραφτερός, χαρισματικός, ευγενικός ή αστείος είστε, υπάρχει πάντα κάποιος άλλος που θα σας βρίσκει αντιπαθή.

Απελευθερώστε λοιπόν τον εαυτό σας από αυτό το βάρος. Ξέχνα να προσπαθείς να κερδίσεις τους πάντες. Να είσαι ο εαυτός σου. Σε περίπτωση που κάποιος δεν σας το έχει πει ακόμα, είστε μία χαρά όπως είστε.

4) Ο χρόνος και η ενέργειά σας είναι περιορισμένοι πόροι

Αυτή είναι μια δυσάρεστη αλήθεια- ακόμα πιο σημαντική στον πολυάσχολο κόσμο του σήμερα.

Σκεφτείτε το: Πόσο χρόνο και ενέργεια έχετε σπαταλήσει σε πράγματα που δεν έχουν σημασία; Ή χειρότερα, σε πράγματα που σας εξαντλούν;

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που κάνουμε που σπαταλούν αυτούς τους δύο πολύτιμους πόρους.

Ειδικά όταν είμαστε νέοι, φαίνεται να έχουμε απεριόριστο απόθεμα χρόνου και ενέργειας. Αλλά όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο θα νιώθεις ότι μειώνεται- και πολύ σύντομα, θα δεις πόσο λίγο έχει απομείνει!

Λάβετε λοιπόν αυτό ως υπενθύμιση για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς ξοδεύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας. Απομακρύνετε αυτά που δεν προσθέτουν αξία στη ζωή σας και παρακολουθήστε πώς η ζωή σας αρχίζει να γίνεται πιο ουσιαστική.

5) Όλα είναι προσωρινά

Μάλλον έχετε ήδη δει ότι η ζωή αλλάζει συνεχώς. Αλλά ασπάζεστε πραγματικά την προσωρινή φύση της;

Αυτό στην πραγματικότητα λειτουργεί με δύο τρόπους:

Είναι μια χρήσιμη σκέψη να κάνεις όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι μια υπενθύμιση ότι τα προβλήματά σας θα περάσουν.
Ομοίως – και εδώ είναι που γίνεται άβολο – είναι μια υπενθύμιση ότι θα περάσουν και οι καλές στιγμές.

Σταμάτα λοιπόν να αναβάλλεις τα όνειρά σου. Α, και μην ξερνάς να περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δεν θα είναι πάντα εκεί…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =