αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙστορικό ρεκόρ για την UBS: Κέρδη 29 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Ιστορικό ρεκόρ για την UBS: Κέρδη 29 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Η UBS Group AG κατέγραψε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη όλων των εποχών για τράπεζα, στο β’ τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Credit Suisse, και επιβεβαίωσε ότι θα ενσωματώσει πλήρως τις τοπικές δραστηριότητες της πρώην ανταγωνίστριας της μέχρι το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συνολικά καθαρά των 29 δισ. δολαρίων είναι αποτέλεσμα της λογιστικής διαφοράς μεταξύ του τιμήματος των 3 δισ. δολαρίων που πλήρωσε η UBS για την Credit Suisse και της αξίας του ισολογισμού του εξαγορασθέντος δανειστή. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 12,8 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η UBS διαθέτει πλέον περίπου 5 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στη διαχείριση των χρημάτων των πλουσίων.

Αναφέροντας τα υποκείμενα καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στο πρώτο συνδυασμένο τριμηνιαίο αποτελέσματα UBS-Credit Suisse την Πέμπτη, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανέφερε:

– Θα στοχεύσει σε εξοικονόμηση κόστους άνω των 10 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026.
– Η UBS είδε καθαρές εισροές νέων κεφαλαίων ύψους 16 δισ. δολαρίων το τρίμηνο.
– Οι εκροές της Credit Suisse επιβραδύνθηκαν στα 39 δισ. ελβετικά φράγκα (44,4 δισ. δολάρια).
– Η τράπεζα βλέπει ανάκαμψη της δραστηριότητας των πελατών και αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι εισροές νέων περιουσιακών στοιχείων.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Credit Suisse, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, επικεντρώνεται στην υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις που έγιναν ποτέ στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα. Το έργο θα περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και είναι γεμάτο με νομικούς κινδύνους, το ενδεχόμενο διόγκωσης του κόστους και πολιτικές αντιπαραθέσεις καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελβετία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + one =