αρχικηVIRALΙδιωτικό Κολλέγιο στην Ελλάδα έφτιαξε μια… εικονική «Wall Street» για τους σπουδαστές του

Ιδιωτικό Κολλέγιο στην Ελλάδα έφτιαξε μια… εικονική «Wall Street» για τους σπουδαστές του

Την ευκαιρία να βρεθούν σε μια εικονική «Wall Street» έχουν οι σπουδαστές του Deree. Η Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών αποτέλεσε σημαντικότατη προσθήκη στην εργαλειοθήκη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, από τότε που εγκαινιάστηκε πριν 1 χρόνο.

Πρόκειται για μια αίθουσα που «μιμείται» τη λειτουργία των τραπεζικών και χρηματιστηριακών dealing rooms. Μια σύγχρονη αίθουσα συναλλαγών, μοναδική στο είδος της σε ίδρυμα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ένα πραγματικό «κόσμημα» τόσο άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και από πλευράς μεγέθους.

Το Simulated Trading Room του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διαθέτει 25 θέσεις εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του Deree να μάθουν πώς «συμπεριφέρονται» οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Στο STR οι φοιτητές εκπαιδεύονται στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών σε πραγματικές συνθήκες, αποκτώντας έτσι ένα μοναδικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων τους στην αγορά εργασίας.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως το Simulated Trading Room του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος χρησιμοποιείται όχι μόνο για διδασκαλία αλλά και για την παραγωγή ερευνητικού έργου.

Η Αίθουσα του Deree λειτουργεί ήδη σχεδόν έναν χρόνο. Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, και στη δημιουργία του καθοριστικό ρόλο έπαιξαν, εκτός από τους ανθρώπους του Deree, η σημαντική χρηματοδότηση της USAID αλλά και ανώνυμοι δωρητές.

Η υπερσύγχρονη αίθουσα δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενθαρρύνει την έρευνα ενώ αυξάνει τις πιθανότητες των αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να βγουν ακόμα πιο ενισχυμένοι στην αγορά εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 14 =