αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θυμήσου το όνομα του»: 5 μικρές κινήσεις για να σε συμπαθήσει ένα άτομο μέσα στα πρώτα λεπτά

«Θυμήσου το όνομα του»: 5 μικρές κινήσεις για να σε συμπαθήσει ένα άτομο μέσα στα πρώτα λεπτά

Μπήκατε ποτέ σε ένα δωμάτιο και νιώσατε ότι… δεν σας βλέπουν με καλό μάτι οι άλλοι; Σε όλους μας έχει τύχει.

Το να κάνετε φίλους και να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν, έχει να κάνει λιγότερο με τις μεγάλες, επιδεικτικές ενέργειες και περισσότερο με μικρά πράγματα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι μικρές, καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τώρα θα δούμε 5 μικρές κινήσεις για να σε συμπαθήσει ένα άτομο μέσα στα πρώτα λεπτά.

1. Χαμογελάστε περισσότερο

Ένα χαμόγελο είναι σαν μαγνήτης… για φιλικότητα. Σκέψου το: Δεν νιώθετε λίγο πιο ζεστά και χαρούμενοι όταν κάποιος σας χαιρετάει με ένα μεγάλο, γνήσιο χαμόγελο;

Όταν συναντάτε κάποιο άτομο για πρώτη φορά ή απλά πηγαίνετε στο γραφείο σας, χαμογελάστε περισσότερο. Είναι ένα μικρό πράγμα που κάνει τεράστια διαφορά. Ποιος ξέρει, το χαμόγελό σας θα μπορούσε να είναι το αποκορύφωμα της ημέρας κάποιου.

2. Άκου πραγματικά

Το να ακούς πραγματικά κάποιον δεν είναι μόνο να ακούς τις λέξεις. Εχει να κάνει με το να δίνεις προσοχή και να δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που λέει.

Φανταστείτε ότι λέτε σε έναν φίλο για την ημέρα σας και εκείνος συνεχίζει να τσεκάρει το τηλέφωνό του ή να κοιτάζει τριγύρω. Δεν νιώθεις πολύ ωραία, σωστά;

Τώρα δείτε τον από την άλλη. Φανταστείτε έναν φίλο που σας κοιτάζει στα μάτια, γνέφει και απαντά σε αυτό που λέτε. Νιώθεις πολύ καλύτερα!

Και δεν είναι μόνο να είσαι ευγενικός. Όταν ακούς – όταν ακούς πραγματικά – γνωρίζεις τους ανθρώπους σε βαθύτερο επίπεδο. Μαθαίνεις τι τους κάνει χαρούμενους, τι τους ενοχλεί και τι τους αρέσει. Όταν κάποιος σας μιλάει, αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω, δώστε του την πλήρη προσοχή σας και δείξτε ότι σας ενδιαφέρει.

3. Να είσαι αληθινός

Σε έναν κόσμο όπου μπαίνουμε συχνά στον πειρασμό να φορέσουμε μια… μάσκα και να δείξουμε τον καλύτερο, πιο εκλεπτυσμένο εαυτό μας, το να είμαστε αληθινοί μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Το να είσαι αληθινός σημαίνει να αφήνεις τους ανθρώπους να δουν τον αυθεντικό εαυτό σου, τις ατέλειες και όλα. Σημαίνει να γελάς με τον εαυτό σου, να μοιράζεσαι τους φόβους σου και να το παραδέχεσαι όταν κάνεις λάθος.

Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί όταν είσαι αληθινός, δίνεις και στους άλλους το ελεύθερο να είναι αληθινοί. Και εκεί συμβαίνει η μαγεία της αληθινής σύνδεσης.

4. Να θυμάστε ονόματα

Το να μας αποκαλούν με το όνομά μας, μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί, προσεγμένοι και σημαντικοί.

Όλοι ξεχνάμε ονόματα. Αλλά μπορείς να το διορθώσεις. Κάθε φορά που συναντάς ένα άτομο για πρώτη φορά, επανέλαβε το όνομά του, σημείωσε το στο τηλέφωνό σου χρειαστεί.

Οι συζητήσεις θα γίνουν πιο ζεστές και οι φιλίες θα αναπτυχθούν ευκολότερα.

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, θυμηθείτε το όνομά του. Πες το, κάνε μια διανοητική σημείωση, κάνε ό,τι χρειάζεται να κάνεις.

5. Πες έναν καλό λόγο

Όλοι θέλουμε να ακούμε καλά λόγια. Αυτή είναι η δύναμη ενός κομπλιμέντου. Μπορεί να μετατρέψει μια απλή στιγμή σε κάτι ξεχωριστό και να κάνει κάποιον να νιώσει ότι τον προσέχουν και τον εκτιμούν.

Και είναι τόσο εύκολο να γίνει! Έχει να κάνει με το να προσέχεις τα μικρά πράγματα – ένα ωραίο πουκάμισο, μια καλοδουλεμένη παρουσίαση ή απλώς μια καλή δουλειά.

Θυμηθείτε, τα κομπλιμέντα είναι σαν τα χαμόγελα. Είναι μεταδοτικά και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη μέρα κάποιου. Γιατί να μην τα αξιοποιήσετε λοιπόν; Αν νομίζετε ότι κάτι είναι ωραίο, πείτε το δυνατά και δείτε τα μάτια των άλλων… να φωτίζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − two =