αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να γίνεις δύο φορές πιο παραγωγικός; Εδώ είναι 5 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις

Θες να γίνεις δύο φορές πιο παραγωγικός; Εδώ είναι 5 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις

Παραγωγικότητα είναι ο τρόπος… με τον οποίο βρίσκετε περισσότερο χρόνο στη μέρα σας για να κάνετε αυτό που αγαπάτε και για να επιτύχετε μεγαλύτερα αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τον επιπλέον χρόνο.

Οι λίστες υποχρεώσεων δεν είναι αρκετές και σπάνια σας κάνουν πιο παραγωγικούς.

Εδώ είναι 5 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις.

Κάντε τα σημαντικά πράγματα στην αρχή της ημέρας

Ίσως το πιο σημαντικό. Ξεκινήστε τη μέρα σας με τις πιο δύσκολες, πιο ουσιαστικές εργασίες. Εάν υπάρχει κάτι που έχετε αναβάλει, τότε κάντε το όταν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα.

Αποθηκεύστε τις βαρετές και επαναλαμβανόμενες εργασίες σας, όπως το σιδέρωμα και το κυνήγι λογαριασμών για αργά το απόγευμα, όταν η ενέργειά σας αρχίζει να πέφτει. Αν για παράδειγμα έχεις ένα δικό σου blog, ξεκίνα να γράφεις τα άρθρα σου το πρωί, με ενέργεια και καθαρό μυαλό. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Διαγράψτε tasks από τη λίστα υποχρεώσεων σας

Πολλές εργασίες στη λίστα υποχρεώσεών σας αποτελούν στην πραγματικότητα μέρος της ίδιας εργασίας. Βάλτε αυτές τις εργασίες σε μία. Στη συνέχεια, εντοπίστε τις εργασίες που πραγματικά δεν είναι σημαντικές και δεν σας ενδιαφέρουν και σκεφτείτε να τις διαγράψετε από τη λίστα υποχρεώσεων σας.

Τέλος, μην αφήνετε τις εργασίες των άλλων να κυριαρχούν στη σειρά με την οποία τρέχετε τη λίστα σας. Κάντε πρώτα τις εργασίες που σας εξυπηρετούν. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα και πιο παραγωγικοί.

Τηλέφωνο αντί για email

Τα ατελείωτα μηνύματα κειμένου και τα email δεν οδηγούν πουθενά. Οι εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων δεν είναι πολύ καλύτερες επειδή η συνομιλία δεν σταματά ποτέ. Τα πράγματα χάνονται… στη μετάφραση και είναι κουραστικό να απαντάς σε ένα μικροσκοπικό πληκτρολόγιο ενώ κοιτάς μια μικρή οθόνη.

Γίνετε πιο παραγωγικοί σηκώνοντας το τηλέφωνο. Μια συνομιλία 5 λεπτών είναι πολύ καλύτερη από μια ατελείωτη σειρά… μηνυμάτων που σας διακόπτουν από την εργασία, και στην οποία εστιάζετε κάθε φορά που λαμβάνετε μια νέα απάντηση.

Μην ελέγχετε πρώτα τα κοινωνικά δίκτυα ή τα email

Ο έλεγχος των email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί στέλνει το μυαλό σας σε reactive mode. Ξεκινήστε τη μέρα σας με χρόνο για να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε τι θα κάνετε. Να είστε οργανωμένοι με την ημέρα σας αντί να αφήνετε την τεχνολογία να υπαγορεύει σε τι θα εστιάσετε τον χρόνο σας και επομένως σε ποιους τομείς θα είστε παραγωγικοί.

Προγραμματίστε περιόδους ανάπαυσης

Το να είσαι πάντα διαθέσιμος δεν σε κάνει παραγωγικό. Δεν είμαστε ρομπότ και πρέπει να ξεκουραζόμαστε κάθε τόσο. Οι τακτικές περίοδοι ανάπαυσης, εκτός του ύπνου, μας επιτρέπουν να είμαστε πιο παραγωγικοί. Χωρίστε την ημέρα σας σε τμήματα και ξεκουραστείτε ανάμεσα σε παραγωγικές περιόδους εργασίας.

Μέσα σε αυτή την ανάπαυση μπορείτε τρώτε ένα σωστό γεύμα, να κάνετε 10 λεπτά διαλογισμού, να ακούτε ένα podcast ή να κοιτάτε το παράθυρο του γραφείου σας και να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 18 =