αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Θες να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Μόνο τα πράγματα που έχουν σπάσει, καταστραφεί ή φθαρεί ξαναχτίζονται. Λόγω τραύματος, τραγικής απώλειας ή απογοήτευσης, κάτι στη ζωή σας έχει καταρρεύσει. Και όσο και να προσπαθείς, δεν μπορείς πια να σώσεις τα σπασμένα κομμάτια.

Ήρθε η ώρα να χτίσετε κάτι νέο. Αποφασίσατε ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε στο να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή.

Αλλά όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, το να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας δεν είναι εύκολο.

Αν και μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, η ανοικοδόμηση του εαυτού σας, σάς επιτρέπει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας και να κάνετε θετικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να είστε το καλύτερο άτομο που μπορείτε να είστε.

Εδώ είναι 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

1. Προσδιορίστε τι είναι αυτό που θέλετε

Καθώς λαμβάνετε μέτρα για να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε από τη ζωή. Ποιο μονοπάτι θέλεις να ακολουθήσεις; Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Με ποιον θέλεις να το κάνεις;

Θα είναι δελεαστικό να υποχωρήσετε σε παλιές συνήθειες, επιθυμίες και πράγματα που θα θέλατε πριν. Η εξοικείωση με τη νέα σας ζωή απαιτεί κάποιες προσαρμογές. Επομένως, μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας.

Προβάλετε τη νέα ζωή που θέλετε να χτίσετε στο μυαλό σας, προσδιορίστε ποιοι είναι οι στόχοι, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας. Αναρωτηθείτε, «Τι είδους άνθρωπος θέλω να είμαι;».

2. Δεσμευτείτε στον εαυτό σας

Είναι εύκολο για εμάς να αφοσιωθούμε σε ένα σχέδιο, σε μια νέα σχέση, σε μια δουλειά. Αλλά συχνά αποτυγχάνουμε όταν είναι ώρα να αφοσιωθούμε στον εαυτό μας ή στους προσωπικούς στόχους μας.

Για κάποιο λόγο, είναι πιο εύκολο να τηρούμε τις υποσχέσεις μας σε άλλους ανθρώπους σε αντίθεση με το να κρατάμε τις υποσχέσεις μας στον εαυτό μας. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να μην απογοητεύσουμε κάποιον άλλο. Αλλά συχνά πέφτουμε στην παγίδα και αποτυγχάνουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για τον εαυτό μας.

Θα είναι πολύ δελεαστικό να αποσπαστεί ή προσοχή σας ή να αποθαρρυνθείτε. Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας που δεν καταλαβαίνουν τι περνάτε ή τι προσπαθείτε να κάνετε, μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν να σταματήσετε.

Απλώς θυμηθείτε γιατί ξεκινήσατε αυτή τη διαδικασία. Θυμηθείτε τη δέσμευση που κάνατε στον εαυτό σας και συνεχίστε να προχωράτε.

3. Αλλάξτε το σύστημα υποστήριξής σας

Εξετάστε το σύστημα υποστήριξής σας. Αλήθεια σας υποστηρίζει; Ή οι σχέσεις σας έχουν γίνει τοξικές με τα χρόνια; Ίσως πρέπει να αφήσετε πισω κάποιους παλιούς φίλους;

Μπορεί να είστε τόσο διαφορετικοί άνθρωποι τώρα, που η διατήρηση μιας σχέσης είναι επιζήμια και για τους δυο σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Είναι απλώς ένα μήνυμα ότι πρέπει να χωρίσετε τους δρόμους σας.

Εάν δεν αισθάνεστε υποστήριξη από τα πιο κοντινά σας άτομα, ήρθε η ώρα να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Βρείτε ανθρώπους που θα σας στηρίξουν και θα σας ανεβάσουν. Κάντε παρέα με άτομα που αντικατοπτρίζουν τις αξίες που είναι πιο σημαντικές για εσάς.

Αφήστε τις παλιές σχέσεις που έχουν γίνει αρνητικές ή προβληματικές. Βρείτε ανθρώπους που φέρνουν θετικότητα στη ζωή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4. Σταματήστε να προσπαθείτε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων

Είναι πιθανό να μην ζούσες την ζωή που ήθελες.

Το να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των άλλων μπορεί να είναι ένα βαρύ φορτίο που σας βαραίνει. Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι δεν μπορείτε να αρέσετε σε όλους. Είναι ΟΚ να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Να είσαι ο εαυτός σου. Μάθετε να βάζετε όρια και να λέτε «όχι» σε αιτήματα ή προσδοκίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες ή τους στόχους σας.

5. Κάντε ένα βήμα προς τη νέα σας ζωή

Κάντε σκόπιμα βήματα προς τη νέα σας ζωή κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μικρά. Ένα μικρό βήμα κάθε μέρα είναι επίσης πρόοδος. Και είναι καλύτερο από την απουσία προόδου.

Σπάστε ό,τι όνειρο έχετε, όσο μεγάλο κι αν είναι, σε μικρά βήματα. Κάνε ένα μικρό βήμα κάθε μέρα που θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου. Εάν το βήμα είναι πολύ μεγάλο για να τελειώσετε σε μια μέρα, αναλύστε το περαιτέρω.

Εργαστείτε καθημερινά στη ζωή των ονείρων σας μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

Δουλεύοντας σε αυτό κάθε μέρα, διασφαλίζετε ότι δεν το ξεχνάτε. Διατηρείτε το κίνητρό σας επειδή κάθε μέρα βγάζετε κάτι από τη λίστα υποχρεώσεων σας. Επίσης ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας γιατί το επιθυμητό μέλλον σας είναι λίγο πιο κοντά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =