αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα πλήρωνες 10 ευρώ τον μήνα για Facebook και Instagram;

Θα πλήρωνες 10 ευρώ τον μήνα για Facebook και Instagram;

Το πλάνο έγινε επίσημο πριν μερικές ημέρες. Η Meta ανακοίνωσε συνδρομητικά πακέτα για τους χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Για όσους επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές, το κόστος ορίστηκε στα €9.99/μήνα για την έκδοση των Facebook και Instagram στο web, και στα €12.99/μήνα για πρόσβαση από συσκευές Android και iOS.

Η διαφορά στη τιμή οφείλεται στην προμήθεια που κρατούν οι Google και Apple από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα καταστήματα εφαρμογών Google Play και App Store αντίστοιχα.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Facebook και Instagram δωρεάν, αλλά θα τους εμφανίζονται κανονικά προσωποποιημένες διαφημίσεις. Αλλιώς μπορούν να γίνουν συνδρομητές για να τις αποφύγουν εντελώς. Επίσης, εγγυάται πως οι προσωπικές πληροφορίες των συνδρομητών δεν θα χρησιμοποιούνται για να την τροφοδοσία των διαφημίσεων.

Οι Ευρωπαίοι διαφημιζόμενοι αποτελούν το 21% έως 25% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων της Meta κάθε μήνα. Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε, στο πλαίσιο του GDPR, ότι η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει αυτές τις πρακτικές στόχευσης, αν δεν λάβει πρώτα συγκατάθεση του ατόμου.

Τα συνδρομητικά πακέτα θα γίνουν διαθέσιμα στην Ευρώπη μέσα στον Νοέμβριο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εδώ: Θα πληρώνατε για να έχετε ένα Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να κάνεις αν σου χακάρουν το προφίλ στα social media: Ένας Έλληνας ειδικός εξηγεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − two =