αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να κάνεις μια κίνηση αλλά φοβάσαι μην κάνεις λάθος; Εδώ είναι 4 τρικ για να το ξεπεράσεις

Θέλεις να κάνεις μια κίνηση αλλά φοβάσαι μην κάνεις λάθος; Εδώ είναι 4 τρικ για να το ξεπεράσεις

Κανείς δεν θέλει να μοιάζει με ανόητο άτομο. Κανείς δεν απολαμβάνει να αποτυγχάνει. Είναι φυσικό να αποφεύγεις ορισμένες καταστάσεις από φόβο μήπως κάνεις λάθος και σε χλευάσουν.

Ωστόσο, τελευταία, αυτός ο ύπουλος φόβος μήπως κάνετε λάθη έχει αρχίσει πραγματικά να επηρεάζει τη ζωή σας και να σας κρατά μακριά από νέες ευκαιρίες και εμπειρίες. Πριν, αυτός ο φόβος μπορεί να ήταν μια μικρή ενόχληση. Αυτό με το οποίο συνήθως συμφωνούσες. Τώρα, όμως, σε κρατά «κολλημένο» στην αναποφασιστικότητα ή σε ωθεί να αναβάλεις ή να απομακρυνθείς από πρόσθετες ευθύνες.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα σας έχει κλέψει αυτός ο φόβος; Πόσες εμπειρίες, ανθρώπινες  σχέσεις ή ευκαιρίες έχετε απορρίψει λόγω του φόβου να πάρετε τη λάθος απόφαση;

Εδώ είναι λοιπόν 4 τρικ για να ξεπεράσεις τον φόβο του λάθους.

1. Αναγνωρίστε ότι ο φόβος να κάνετε λάθη (ή να φανείτε ανόητος) είναι πραγματικός

Η αγνόηση ενός προβλήματος δεν το εξαφανίζει ποτέ. Το να θάβετε το κεφάλι σας στην άμμο δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο αγνοείτε ένα πρόβλημα, τόσο χειρότερο γίνεται. Το να προσποιείστε ότι δεν έχετε πρόβλημα, τα κάνετε όλα τέλεια, και να αγνοείτε το γεγονός ότι φοβάστε να κάνετε λάθη, δεν θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι.

Αναγνωρίστε τον φόβο σας και αποδεχτείτε ότι όλοι μας κάνουμε λάθη. Στη συνέχεια, μπορείτε να μάθετε νέες δεξιότητες αντιμετώπισης.

2. Προσδιορίστε από τι πηγάζει ο φόβο σας

Τι φοβάστε ότι μπορεί να συμβεί αν κάνετε κάτι λάθος ή πάρετε μια κακή απόφαση; Επιδιώκοντας να απαντήσετε σε τέτοιες ερωτήσεις, μπορείτε να αναπτύξετε μια μεγαλύτερη κατανόηση του φόβου σας που θα σας φέρει σε καλύτερη θέση για να τον αντιμετωπίσετε. Δεν θέλετε να απογοητεύσετε ή να αναστατώσετε τους άλλους ανθρώπους, κάνοντας κάτι λάθος επειδή η γνώμη τους για εσάς έχει μεγάλη σημασία για εσάς; Ανησυχείτε ότι το λάθος θα σας βάλει σε άμεσους μπελάδες; Ή ότι μια κακή απόφαση ή λάθος επιλογή θα έχει αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα; Ή μήπως η κριτική σας βλάπτει τόσο πολύ (ακόμα κι αν εκφράζεται εποικοδομητικά) που προσπαθείτε να αποφύγετε να κάνετε λάθη, ώστε να μην υπάρξει ποτέ κριτική;

3. Do the job

Σε κάθε δεδομένη κατάσταση, το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι οι κινήσεις σας. Το αποτέλεσμα είναι εκτός ελέγχου. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι μελετάτε για τις εξετάσεις σας, αλλά δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα περάσετε το τεστ. Μπορείτε να ακολουθήσετε όλα τα βήματα για να πάρετε τη σωστή απόφαση, αλλά δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η απόφαση που θα πάρετε θα πετύχει. Κάποια πράγματα είναι απλώς έξω από τον έλεγχό σας. Το αποτέλεσμα μιας απόφασης είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, όσο σκληρά κι αν προσπαθούμε. Έτσι, εστιάστε στα κομμάτια που είναι μέσα στις δυνατότητές σας να χειριστείτε, να αλλάξετε ή να ελέγξετε. Εστιάστε στην διαδικασία που θα ακολουθήσετε.

4. Κάνε παρέα με τα σωστά άτομα

Το να κάνεις φίλους ως ενήλικας είναι αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους. Μην ανησυχείς, το πρόβλημα δεν είναι σε σένα. Το θέμα είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε και αποκτάμε περισσότερες ευθύνες, ο προγραμματισμός χρόνου για κοινωνικοποίηση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι κρατάμε τους φίλους που είχαμε χρόνια.

Συχνά, αυτές οι σχέσεις δεν υποστηρίζουν την τρέχουσα νοοτροπία, τον τρόπο ζωής ή τη γενική ευημερία μας. Αλλά κρατάμε αυτούς τους ανθρώπους γύρω μας γιατί… το να κάνεις φίλους είναι πραγματικά δύσκολο.

Βρείτε μια ομάδα υποστήριξης που σας ενθαρρύνει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Αναζητήστε άτομα που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, βρείτε μια ομάδα άλλων επιχειρηματιών. Το να βρίσκεστε κοντά τους και να αλληλεπιδράτε μαζί τους θα σας δώσει το κίνητρο και την ενθάρρυνση που χρειάζεστε για να κάνετε αυτό που φοβάστε. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =