αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Tesla μόλις εξαγόρασε μία startup. Και έχεις τους λόγους της…

Η Tesla μόλις εξαγόρασε μία startup. Και έχεις τους λόγους της…

Η Tesla εξαγόρασε επίσημα την εταιρεία Wiferion, μια startup ασύρματης φόρτισης με έδρα στη Γερμανία. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης.

Το επίσημο κόστος της συναλλαγής δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αναμένεται να κυμαίνεται σε υψηλό διψήφιο ποσό – πιθανώς μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Wiferion είναι γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που απευθύνεται σε βιομηχανικά ρομπότ και ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρόβλημα που επιλύεται μέσω της ασύρματης φόρτισης δεν είναι ασήμαντο. Με τη χρήση αυτού του συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την ανάγκη να συνδέσετε το αυτοκίνητό σας στην πρίζα, χωρίς να αντιμετωπίζετε μια ιδιαίτερα δύσκολη ή χρονοβόρα διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η Tesla έχει δηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή της να αυτοματοποιήσει τις εργασίες της, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Εάν τα αυτοκίνητα μπορούσαν να οδηγούν αυτόνομα, θα ήταν λογικό να μπορούν να φορτίζονται αυτόματα χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση κάποιου για τη σύνδεσή τους.

Η Wiferion, η οποία πλέον ανήκει στην Tesla, τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει κορυφαία θέση στον τομέα της ασύρματης φόρτισης, καθώς έχει αναπτύξει αρκετές καινοτόμες πατέντες. Τα προϊόντα της εταιρείας, που βασίζονται στην τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης, χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, κυρίως για βιομηχανικά ρομπότ και ηλεκτρικά οχήματα. Η Tesla αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την εξαγορά της Wiferion, καθώς θα μπορέσει να ενσωματώσει την προηγμένη τεχνολογία της εταιρείας στα δικά της προϊόντα, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα και την ευκολία της φόρτισης των ηλεκτρικών της οχημάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 20 =