αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Shell προχωρά σε εκατοντάδες απολύσεις

Η Shell προχωρά σε εκατοντάδες απολύσεις

Η Shell Plc έχει αρχίσει να προβαίνει σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας, με τις θέσεις στη μονάδα λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να είναι μεταξύ των πρώτων που θα καταργηθούν, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, το προσωπικό πληροφορήθηκε λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές αυτή την εβδομάδα, αφού το ευρύτερο σχέδιο για τη μείωση του προσωπικού ανακοινώθηκε εσωτερικά τον Δεκέμβριο.

Ειδοποιήθηκαν επίσης οι εργαζόμενοι στο τμήμα εταιρικών υποθέσεων και άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των έργων και της τεχνολογίας, πρόκειται να ακολουθήσουν, είπαν δύο από τις πηγές.

«Η Shell στοχεύει στη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας με λιγότερες εκπομπές, εστιάζοντας στην απόδοση, την πειθαρχία και την απλούστευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Η επίτευξη αυτών των μειώσεων θα απαιτήσει χαρτοφυλάκιο υψηλής διαβάθμισης, νέες αποδοτικότητες και έναν πιο λιτό συνολικό οργανισμό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ουαέλ Σάουαν, έχει δεσμευτεί να είναι «αδίστακτος» ως προς τη βελτίωση των επιδόσεων και στην ενίσχυση των αποδόσεων των επενδυτών. Η εταιρεία καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για να καλύψει το χάσμα αποτίμησης της μετοχής με τους αμερικανικούς ανταγωνιστές, όπως η Exxon Mobil και η Chevron, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και μειώνοντας τις επενδύσεις χαμηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στην καθαρή ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =