αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Apple ως πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ

Η Microsoft απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Apple ως πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ

Σε τροχιά ανάκτησης του τίτλου της πολυτιμότερης εταιρείας των ΗΠΑ βρίσκεται η Microsoft Corp., η οποία χάρη στη φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη πλησιάζει όλο και περισσότερο την Apple Inc.

Με κεφαλαιοποίηση ύψους 2,73 τρισ. δολαρίων σήμερα, η Microsoft βρίσκεται περίπου 100 δισ. δολάρια πίσω από την Apple, η οποία αποτιμάται στα 2,83 τρισ. δολάρια. Η Apple έχει να νιώσει τόσο κοντά την ανάσα της Microsoft από τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Η μετοχή της Microsoft είχε το 2023 μια ελαφρώς καλύτερη χρονιά από τον τίτλο της Apple, καθώς σημείωσε άλμα 57% το προηγούμενο έτος έναντι 48% της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone, ενώ μέχρι στιγμής φέτος η μετοχή της σημειώνει μικρότερες απώλειες από αυτήν της Apple.

Το ράλι των μετοχών της Microsoft υποστηρίζουν οι υψηλές επιχειρηματικές δαπάνες που συνεχίζει να υλοποιεί ο τεχνολογικός κολοσσός και έχουν οδηγήσει σε επέκταση της δραστηριότητας cloud-computing Azure. Το Azure έχει επωφεληθεί επίσης από τη φρενίτιδα που επικρατεί όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να βοηθά την εταιρεία να ξεπεράσει την ανταγωνίστριά της Alphabet Inc. στο cloud.

Η μεγάλη πρόκληση για τη Microsoft, πάντως, το τρέχον έτος είναι κατά πόσο οι πελάτες της είναι διατεθειμένη να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγικότητά τους, αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα λογισμικού του τεχνολογικού κολοσσού.

Στον αντίποδα, η Apple έχει δει τη δραστηριότητά της να “λιμνάζει” τα τελευταία τρίμηνα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από την Κίνα και τη γενικότερη μακροοικονομική πίεση που έχει περιορίσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει καταγράψει μείωση εσόδων επί τέσσερα συναπτά τρίμηνα, σε ετήσια βάση, ενώ δύο αναλυτές έχουν ήδη προχωρήσει φέτος στην υποβάθμιση της μετοχής της, προειδοποιώντας ότι η πίεση στην αγορά των smartphones αναμένεται να συνεχιστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 17 =