αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Lidl Ελλάς ξεκινά να εφαρμόζει κατώτατο μισθό στα 1.000 ευρώ

Η Lidl Ελλάς ξεκινά να εφαρμόζει κατώτατο μισθό στα 1.000 ευρώ

Συνολικές επενδύσεις πάνω από €120 εκατ. για το δίκτυο των καταστημάτων και των αποθηκών σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα τρία χρόνια η LIdl Ελλάς.

Ο Πρόεδρος Διοίκησης της εταιρείας, Martin Brandenburger ανέφερε ότι, “το 2023 ξεκίνησε για εμάς με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και συνεχίστηκε με αξιοσημείωτη δυναμική στη συνολική επιχειρηματική μας προσπάθεια. Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώσαμε με επιτυχία την πλήρως αυτοματοποιημένη παραγγελιοληψία στα καταστήματα, ένα πολυδιάστατο έργο που προτείνει αυτοματοποιημένα τις ανάγκες εμπορευμάτων για τα καταστήματα μεγιστοποιώντας τη διαθεσιμότητα και μειώνοντας τα συνολικά κόστη της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τη σπατάλη τροφίμων στην πηγή. Οι ανάγκες υπολογίζονται βάσει αλγόριθμου, ο οποίος αξιολογεί δεδομένα, όπως ιστορικά στοιχεία, τάση τζίρου, στοιχεία προσφορών και πρόγνωση καιρού. Σημειώνουμε ισχυρές επιδόσεις, χάρη στο επιχειρηματικό μας μοντέλο αλλά και το πάθος, την αφοσίωση, τον εξαίρετο επαγγελματισμό των πάνω από 6.700 ανθρώπων μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία μέχρι και το τέλος του οικονομικού έτους”.

Ο κ. Brandenburger στάθηκε και “στο πιο σημαντικό κομμάτι του DNA μας, που είναι οι περισσότεροι από 6700 άνθρωποί μας, το μυαλό και η καρδιά της Lidl Ελλάς, η ασύγκριτη δύναμη που μας σπρώχνει σταθερά μπροστά. Aφουγκραζόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και προχωράμε σε πράξεις όχι μόνο για τους πελάτες αλλά και τους ανθρώπους μας. Πρόσφατα ανακοινώσαμε οικονομική υποστήριξη ύψους €500.000 για τους ανθρώπους των καταστημάτων και των logistics centers για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023, ολοκληρώνοντας έτσι την υλοποίηση ενός πακέτου μισθολογικών αυξήσεων και επιπρόσθετων παροχών συνολικού ύψους €6,7 εκατ. που ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Στρατηγικός μας στόχος είναι να παρέχουμε αμοιβές και επιπρόσθετες παροχές που είναι ανταγωνιστικές και άνω του μέσου όρου της αγοράς ως ανταμοιβή και επιβράβευση για όλους τους εργαζομένους.

Στο πλαίσιο αυτά προχωράμε σε νέες αυξήσεις, έτσι ώστε από την 1η Δεκεμβρίου ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης στη Lidl Ελλάς να ανέρχεται πλέον στα 1.000€ μικτά για όλους τους εργαζομένους μας, όχι μόνο στα γραφεία, αλλά και στα καταστήματα και τις αποθήκες”.

Ακόμη έγινε αναφορά στο πρόγραμμα LidlUP, που δημιούργησε σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Με το πρόγραμμα Lidl UP δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση και εμπειρία στελέχους λιανικής αγοράς λαμβάνοντας αμοιβή από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και σε λίγους μήνες αναμένονται οι πρώτοι απόφοιτοι που θα αναλάβουν την θέση του Υποδιευθυντή καταστήματος, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος. Στόχος είναι να συνεχιστεί διαδικτυακά το πρόγραμμα Lidl UP για τον τρίτο κύκλο. Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία καθώς για πρώτη φορά, τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται εξ’ αποστάσεως, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και νέες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας να σπουδάσουν σε ένα πρόγραμμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον τόπο τους. Ταυτόχρονα, σε αυτόν τον 3ο κύκλο σχεδόν η εταιρεία τετραπλασιάζει τις θέσεις μαθητείας, ανοίγοντας πάνω από 40 θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 10 =