αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μιλήστε με αγνώστους»: Τίτλοι τέλους για το Omegle. Την θρυλική πλατφόρμα ανώνυμου video chat

«Μιλήστε με αγνώστους»: Τίτλοι τέλους για το Omegle. Την θρυλική πλατφόρμα ανώνυμου video chat

Είναι πολύ πιθανό να έχεις περάσει χρόνο στο Omegle. Ναι, την πλατφόρμα ανώνυμου chat. Τώρα έπεσαν οι τίτλοι τέλους, αφού η πλατφόρμα τερμάτισε την λειτουργία της.

Πίσω στο 2010 ξεκίνησαν όλα. Και το Omegle έφτασε να μεσουρανεί ως μια αγαπημένη δραστηριότητα όσων ξενυχτούσαν σπίτι, με ή χωρίς αλκοόλ, με ή χωρίς παρέα. Ήταν ουσιαστικά ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βρεθεί κανείς πρόσωπο με πρόσωπο με οποιονδήποτε στον κόσμο, ανώνυμα. Και φυσικά, η ζήτηση για μια τέτοια είδους εμπειρία ήταν τεράστια.

Η λειτουργία ήταν απλή: Οταν χρησιμοποιούσατε το Omegle, σε έβαζε τυχαία σε μια βίντεο-συνομιλία με κάποιον άλλο/η. Αυτές οι συνομιλίες θα μπορούσαν να είναι τόσο μεγάλες ή τόσο σύντομες όσο εσείς επιλέξετε. Εάν δεν θέλατε να μιλήσετε με ένα συγκεκριμένο άτομο, για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούσατε απλώς να τερματίσετε τη συνομιλία και – εάν το επιθυμείτε – να προχωρήσετε σε μια άλλη συνομιλία με κάποιον άλλο/η.

Ο δημιουργός του, Leif K-Brooks, δημιούργησε τον ιστότοπο όταν ήταν 18 ετών με το όραμα να προσφέρει μια αίσθηση «κοινωνικού αυθορμητισμού» που δεν υπήρχε πουθενά στο Διαδίκτυο εκείνη την εποχή.

«Από τη στιγμή που ανακάλυψα το Διαδίκτυο σε νεαρή ηλικία, ήταν ένα μαγικό μέρος για μένα. Μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη, σχετικά απομονωμένη από τον ευρύτερο κόσμο, ήταν μια αποκάλυψη πόσα περισσότερα υπήρχαν να ανακαλύψουμε – πόσα ενδιαφέροντα άτομα και ιδέες είχε να προσφέρει ο κόσμος», λέει ο ίδιος.

Με την πάροδο των χρόνων, το Omegle έγινε πηγή μερικών εμβληματικών vines και χαοτικών αναμνήσεων. Φιλίες, ακόμη και γάμοι, χρωστάνε την ύπαρξη τους σε αυτό. Όμως, όπως υποστηρίζει ο δημιουργός του, δεν μπορεί να υπάρξει ένας ειλικρινής απολογισμός της πλατφόρμας χωρίς να αναγνωριστεί ότι πολλοί από τους χρήστες της την χρησιμοποίησαν καταχρηστικά, ακόμα και για να διαπράξουν παράνομες πράξεις.

Όσοι μπαίνουν πλέον στην πλατφόρμα, βλέπουν ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα του δημιουργού. Και ένα απόσπασμα του Douglas Adams: «Στην αρχή δημιουργήθηκε το Σύμπαν. Αυτό έκανε πολλούς ανθρώπους πολύ θυμωμένους και θεωρήθηκε ευρέως ως κακή κίνηση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 18 =