αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ H&M κατέγραψε πωλήσεις κάτω του αναμενόμενου. Και λέει ότι φταίει… ο καιρός

Η H&M κατέγραψε πωλήσεις κάτω του αναμενόμενου. Και λέει ότι φταίει… ο καιρός

Η σουηδική εταιρεία H&M ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο διατηρήθηκαν αμετάβλητες, λίγο κάτω από της προσδοκίες, καθώς ο κρύος καιρός συγκράτησε τη ζήτηση.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο αύξηση 1% σε ετήσια βάση.

Οι καθαρές πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο μετά την Inditex, ιδιοκτήτρια της Zara, αυξήθηκαν κατά 6% σε 57,6 δισεκατομμύρια κορώνες (5,36 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι πρόβλεψης για αύξηση 7% σε 58,2 δισεκατομμύρια.

«Οι πωλήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σε αρκετές από τις μεγάλες αγορές του ομίλου H&M. Ο Ιούνιος ξεκίνησε καλά», ανέφερε η H&M σε ανακοίνωσή της.

Oι πωλήσεις της H&M υστερούν σε σχέση με της Inditex καθώς και άλλων διαδικτυακών ανταγωνιστών, όπως η ταχέως αναπτυσσόμενη Shein.

Η Inditex, η οποία έχει αντιμετωπίσει καλύτερα από την H&M τις υποτονικές αγορές, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι καθαρές πωλήσεις στο τρίμηνο μέχρι τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 13% και τον Μάιο κατά 16%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + five =