αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Heineken αποχωρεί από την Ρωσία

Η Heineken αποχωρεί από την Ρωσία

Η ολλανδική εταιρεία ζυθοποιίας Heineken επισημοποίησε σήμερα την αποχώρησή της από τη Ρωσία με την πώληση όλων των δραστηριοτήτων της στη χώρα, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022, λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συμφωνία αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά 300 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

Η Arnest, η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία καλλυντικών, ειδών νοικοκυριού και μεταλλικών συσκευασιών, αγόρασε «προς 1 ευρώ» το σύνολο των ενεργητικών της Heineken στη Ρωσία, περιλαμβανομένων επτά ζυθοποιιών.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, η Arnest έχει εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας των 1.800 ντόπιων εργαζομένων για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Η αποχώρησή μας από τη Ρωσία έχει πλέον οριστικοποιηθεί», δήλωσε ο Ντολφ βαν ντερ Μπρινκ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ζυθοποιίας παγκοσμίως με έδρα το Άμστερνταμ.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εταιρείες στην προσπάθειά τους να αποχωρήσουν από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Η Heineken είχε δεχθεί επικρίσεις τον Φεβρουάριο από τον ολλανδικό ερευνητικό ιστότοπο FollowTheMoney επειδή δεν είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, παρά την ανακοίνωση της αποχώρησής της.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τη μεταφορά της εταιρείας μας στη Ρωσία σε έναν αξιόπιστο αγοραστή σε πολύ δύσκολες συνθήκες», είχε απαντήσει τότε η εταιρεία.

«Τα προϊόντα της Heineken αποσύρθηκαν από τη ρωσική αγορά το 2022, η παραγωγή και οι πωλήσεις της Amstel θα ανασταλούν σταδιακά μέσα σε διάστημα έξι μηνών», διευκρίνισε εξάλλου.

Στη συμφωνία με την Arnest δεν περιλαμβάνεται όρος για ενδεχόμενη επαναγορά της εταιρείας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η Heineken να επιστρέψει στη Ρωσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =