αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ExxonMobil ετοιμάζει γεώτρηση στην περιοχή της Κρήτης- Τι έχει εντοπίσει

Η ExxonMobil ετοιμάζει γεώτρηση στην περιοχή της Κρήτης- Τι έχει εντοπίσει

Ζεστοί για τη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή της Κρήτης εμφανίζονται οι Αμερικανοί της ExxonMobil, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων για τις περιοχές της παραχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ενθαρρυντικά και έχουν εντοπιστεί στόχοι, χωρίς όμως να έχει προσώρας επιβεβαιωθεί η ύπαρξη πετρελαϊκών συστημάτων, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη του ρίσκου μιας ερευνητικής γεώτρησης.

Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική εικόνα είναι τέτοια, που προδιαγράφει εξαιρετικά ενθαρρυντικές προοπτικές, εφόσον επαληθευτούν τα ερευνητικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι γεωλόγοι της αμερικανικής εταιρείας. Βάσει των τωρινών δεδομένων, οι πιθανότητες για τον εντοπισμό πετρελαϊκού συστήματος είναι μονοψήφιες, ωστόσο, εφόσον “ανοίξει” η περιοχή, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη δομή, αντίστοιχη των ευρημάτων που εντοπίστηκαν την περασμένη δεκαετία στην Αίγυπτο και στο κοίτασμα Ζορ, το οποίο θεωρείται ότι έχει παρόμοια γεωλογική δομή με την περιοχή της Κρήτης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =