αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Disney ρίχνει 60 δισ. δολάρια σε νέα θεματικά πάρκα

Η Disney ρίχνει 60 δισ. δολάρια σε νέα θεματικά πάρκα

Η Walt Disney δήλωσε ότι σχεδιάζει σχεδόν να διπλασιάσει σε 60 δισ. δολάρια τις επενδύσεις στα πάρκα και τα θέρετρά της τα επόμενα δέκα χρόνια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης θεματικών πάρκων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει πάνω από 4.000 στρέμματα γης μετά την ανάπτυξη που είχε τα τελευταία χρόνια σε ταξίδια, κρουαζιερόπλοια και άλλα αξιοθέατα που συνδέονται με τις ταινίες και τους χαρακτήρες τους.

Η εταιρεία φιλοξενεί μια τριήμερη σειρά εκδηλώσεων για αναλυτές της Wall Street στο θέρετρο Walt Disney World στη Φλόριντα. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα, περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα θεματικά πάρκα καθώς και στο νεότερο κρουαζιερόπλοιο Disney Wish. Επίσης, προγραμματίστηκαν παρουσιάσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο Bob Iger, τον πρόεδρο του δικτύου ESPN Jimmy Pitaro και τον επικεφαλής των θεματικών πάρκων Josh D’Amaro.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις τεκτονικές αλλαγές της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς οι καταναλωτές παρακολουθούν περισσότερο πρόγραμμα σε πλατφόρμες ροής (streaming) παρά στην παραδοσιακή τηλεόραση και τις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Iger είπε ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει παραδοσιακά κανάλια, όπως το ABC, και ότι αναζητά στρατηγικό εταίρο στο καλωδιακό ESPN.

Ο Iger επέστρεψε για να διευθύνει την εταιρεία τον Νοέμβριο, μετά την απόλυση του CEO Bob Chapek από το διοικητικό συμβούλιο. Οι μετοχές της Disney διαπραγματεύτηκαν πρόσφατα σε χαμηλά εννέα ετών.

Παράλληλα, η Warner Music Group δήλωσε ότι προσέλαβε ως νέο οικονομικό διευθυντή τον Bryan Castellani, στέλεχος της Disney επί σειρά ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =