αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους στην Ελλάδα δέχονται εταιρικά emails… στις διακοπές

Έρευνα: Περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους στην Ελλάδα δέχονται εταιρικά emails… στις διακοπές

Το Poudouleveis.gr, μέρος του δικτύου online πλατφορμών WhereWeWork, πραγματοποίησε έρευνα κατά την περίοδο 1 με 8 Σεπτεμβρίου 2023, σχετικά με την εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 2.300 άτομα, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.100 ήταν γονείς με παιδιά, ενώ η πλειοψηφία άνηκε στην ηλικιακή ομάδα 26-55 ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες και συγκεκριμένα το 53% δήλωσε ότι δέχτηκε κάποιο αίτημα από προϊστάμενο ή συνεργάτη για διεκπεραίωση κάποιας εργασίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών.

Από αυτούς μόλις το 5,7% μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει πως δεν επιθυμεί να εργάζεται τις ημέρες της άδειας του. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα υψηλό ποσοστό -της τάξης του 67%- έλεγχε συνεχώς τα email του ή το εταιρικό του κινητό. Μάλιστα, το 46% παραδέχθηκε ότι πήρε μαζί του το laptop στις διακοπές σε περίπτωση που προκύψει κάποιο επείγον επαγγελματικό ζήτημα προς επίλυση.

Παρόλα αυτά, η πρακτική αυτή δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αρεστή στους εργαζόμενους, καθώς σχεδόν όλοι τους (ποσοστό μεγαλύτερο του 94%) δήλωσαν πως ενοχλούνται ή δε νιώθουν άνετα όταν τους καλούν από τη δουλειά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Από αυτούς οι μισοί προσπάθησαν να μιλήσουν με τον προϊστάμενό τους για αυτό το θέμα, ενώ 1 στους 4 έχει ενδοιασμούς να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση. Οι φόβοι αυτοί δεν είναι εντελώς αβάσιμοι, αφού από όσους τελικά επικοινώνησαν τη δυσαρέσκεια τους, μόλις το 27% φαίνεται να δικαιώθηκε δηλώνοντας πως η κατάσταση βελτιώθηκε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 13 =