αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Cisco κατέγραψε καθαρά κέρδη 4 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Η Cisco κατέγραψε καθαρά κέρδη 4 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Η Cisco Systems ανέφερε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα, παρά τις μικτές προβλέψεις για ολόκληρη τη τρέχουσα χρονιά και το οικονομικό έτος του 2024.

«Βλέπουμε σταθερή ζήτηση από τους πελάτες μας, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ενώ καινοτομούμε σε βασικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια και το cloud. Αυτή η δυναμική, μας κάνει να διαθέτουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αδράξουμε τις πολλές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Τσακ Ρόμπινς.

Αναλυτικότερα, η Cisco ανέφερε καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 97 σεντς ανά μετοχή. Και έσοδα 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Ο Οικονομικός Διευθυντής της Cisco, Σκοτ Χέρεν δήλωσε ότι η εταιρεία επωφελήθηκε από παραγγελίες που εκκρεμούσαν από το 2022.

«Ήταν ένα τρίμηνο ρεκόρ από πολλές απόψεις: έσοδα, καθαρό εισόδημα, EPS, ταμειακές ροές», ανέφερε στην συνέντευξη μετά τα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι η Cisco έχει λάβει περίπου παραγγελίες ύψους 500 εκατ. δολαρίων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη ενώ μπορεί να ενσωματώσει χαρακτηριστικά ΑΙ σε υπάρχοντα προϊόντα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από το FactSet ανέμεναν κατά μέσο όρο προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,06 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 15,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, τo guidance για το 2024 ήταν ανάμεικτο: η Cisco «βλέπει» προσαρμοσμένα κέρδη από 4,01 έως 4,08 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 57 έως 58,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet αναμένουν 4,05 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 58,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − sixteen =