αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη στο πεδίο των smartphones. Χαοτική διαφορά από τον δεύτερο

Η Apple καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη στο πεδίο των smartphones. Χαοτική διαφορά από τον δεύτερο

Η γνωστή εταιρεία έρευνας αγοράς Counterpoint δημοσίευσε μία νέα έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2019, όσον αφορά την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με την έκθεση ο συγκεκριμένος τομέας παρουσιάζει γενική πτώση, ενώ η Apple είχε τεράστια έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone.

Η Counterpoint αναφέρει ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 η αγορά των smartphones είχε έσοδα 12 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Αυτό το ποσό μεταφράζεται σε πτώση 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Φαίνεται ότι η αιτία της συγκεκριμένης πτώσης είναι οι μειωμένες πωλήσεις των high-end smartphones. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το 5G κατακτά σταδιακά την αγορά και οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία πιο προσιτών συσκευών, με τις οποίες θα αντικαταστήσουν τα smartphones που διαθέτουν ήδη.

Από το σύνολο των κερδών που παρουσίασε η παγκόσμια βιομηχανία smartphones, το 66% ανήκουν στην Apple. Δεύτερη έρχεται η Samsung που κατέχει το 17% των κερδών, και σύμφωνα με την Counterpoint η άνοδος της εταιρείας οφείλεται στο πλήθος των Galaxy A που κυκλοφόρησε και τα Galaxy Note 10.

Επιπλέον, η Counterpoint επισημαίνει ότι εξαιτίας του κύκλου αντικατάστασης των smartphones, ο οποίος έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, καθώς και τη μείωση των τιμών που πραγματοποίησε η Apple, οι κινέζοι ανταγωνιστές είχαν μικρότερα περιθώρια να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphones λειτουργούσαν πάντα με μειωμένα περιθώρια κέρδους. Ωστόσο, έχουν ξεκινήσει να αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους τους, σε σύγκριση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη σταθερή αύξηση εσόδων που επιθυμεί και χρειάζεται, αρκεί να διατηρήσει την νέα στρατηγική που έχει υιοθετήσει.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − two =