αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 30χρονη digital νομάς που βγάζει 8.000 δολάρια τον μήνα (και τα 600 δολάρια είναι παθητικό εισόδημα)

Η 30χρονη digital νομάς που βγάζει 8.000 δολάρια τον μήνα (και τα 600 δολάρια είναι παθητικό εισόδημα)

Η Cecilia Meis δούλευε remote ως freelance editor στις ΗΠΑ μέχρι το 2017. Τότε αποφάσισε να κάνει το μεγάλο «άλμα». Και να μετακομίσει στην Ταϊλάνδη. Μάλιστα, όπως παραδέχεται η ίδια, πριν από αυτή την μετακίνηση δεν είχε σχεδιάσει κανένα οικονομικό πλάνο.

Όπως εξηγεί, είχε στην άκρη μόνο 5.000 δολάρια. Αυτό το ποσό θα της εξασφάλιζε ότι θα μπορούσε να γυρίσει στο σπίτι, αν κάτι πήγαινε στραβά. «Πέρα από αυτό, το πλάνο ήταν ότι θα έπρεπε να συνεχίσω να βγάζω χρήματα, ενώ ταξιδεύω» τονίσει.

Σήμερα, περίπου 3 χρόνια αργότερα, η ίδια είναι 30 χρονών και βγάζει σχεδόν 8.000 δολάρια τον μήνα.

Εκ των οποίων τα 600 δολάρια τον μήνα είναι παθητικό εισόδημα. Πως; Πουλάει templates τα οποία μπορούν να βοηθήσουν άλλους digital νομάδες να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό τους, τα ταξίδια, τα freelance projects που έχουν, και άλλους στόχους. Δημιουργεί τα templates χρησιμοποιώντας τα Google Sheets και Trello. Ενώ έχει δικτυωθεί μέσα από τις κατάλληλες κοινότητες και πλατφόρμες, έτσι ώστε να φαίνεται η δουλειά της στο κοινό που στοχεύει.

Όπως σημειώνει το Αμερικανικό grow.com, τα τελευταία τρία χρόνια η Meis έχει ζήσει σε οκτώ διαφορετικά μέρη, όπως η Χαβάη και το Μεξικό, όπου κατοικεί τώρα.

Με μια απλή αναζήτηση στο Linkedin Profile της Meis, βλέπουμε ότι η ίδια συνεχίζει να εργάζεται remote ως freelance editor, κάνοντας μάλιστα συνεργασίες και με μεγάλα ΜΜΕ, όπως το αμερικανικό Success.com. Παράλληλα, από το 2018, δουλεύει και ως Copy Editor and On-Page SEO Specialist.

Όπως συμβουλεύει η ίδια, αν θες να δουλέψεις με επιτυχία χρησιμοποιώντας το μοντέλο των digital νομάδων, πρέπει να είσαι ευέλικτος σχετικά με το πως βγάζεις χρήματα, έτσι ώστε να μη βρεθείς σε αδιέξοδο. Για παράδειγμα, η Cecilia Meis κάνει one-on-one συμβουλευτικές συναντήσεις με άλλους editors. Παράλληλα με τις άλλες δουλειές της. Αυτό της φέρνει ένα εισόδημα 300-500 δολαρίων τον μήνα. Όπως εξηγεί, αυτό δεν είναι αρκετό για να ζήσεις, ωστόσο αν τα templates δεν κάνουν καλές πωλήσεις σε κάποιον μήνα, τα συγκεκριμένα χρήματα είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα.

Αν θες να ταξιδεύεις ως digital νομάς και να βασίζεσαι μόνο σε παθητικό εισόδημα, μάλλον δεν είναι μια καλή ιδέα, όπως εξηγεί η Meis. Ναι, θα μπορούσες να βγάζεις 1.000 δολάρια τον μήνα μέσω παθητικού εισοδήματος, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβαίνει κάθε μήνα. Αντί για αυτό, είναι καλύτερο να έχεις αρκετές πηγές εισοδήματος. «Το παθητικό εισόδημα είναι το μαξιλάρι», καταλήγει η Meis.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =