αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ φαρμακευτική που άνοιξε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Αττική με νέες θέσεις εργασίας

Η φαρμακευτική που άνοιξε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Αττική με νέες θέσεις εργασίας

Στην επόμενη πενταετία η φαρμακευτική εταιρεία ELPEN υλοποιεί ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ, αναπτύσσοντας ένα βιομηχανικό και ερευνητικό οικοσυστήμα 55.000 τ.μ. Μέρος αυτού αποτελεί το νέο εργοστάσιο παραγωγής και ανάπτυξης εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων στην Κερατέα Αττικής, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα αποτελεί το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα του οποίου ο σχεδιασμός, οι προδιαγραφές και η κατασκευή του το καθιστούν όχι απλώς μοναδικό στη χώρα μας, αλλά και ένα από τα 5 εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες τεχνολογικές δυνατότητες.

Έχει έκταση 10.000m2 και διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Σε πλήρη λειτουργία έχει παραγωγική δυναμική 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ELPEN στην Κερατέα έχει δημιουργήσει 300 νέες, μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Σε επίπεδο ομίλου, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.450 εργαζόμενους, ενώ με τις νέες επενδύσεις της δημιουργεί επιπλέον 800 νέες θέσεις εργασίας, το 30% των οποίων αφορά σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Οι επενδύσεις της ELPEN θα ενισχύσουν την κάλυψη των ασθενών με τα αναγκαία φάρμακα, από τους 4 εκατομμύρια ασθενείς που καλύπτει σήμερα η εταιρεία, σε περισσότερους από 8 εκατομμύρια ασθενείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες, θωρακίζοντας την υγεία τους και αποτρέποντας την εμφάνιση ελλείψεων φαρμάκων.

Πηγή: healthtodaymag.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 12 =