αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τέχνη του να μην νοιάζεσαι για τα ασήμαντα: 5 κανόνες που εφαρμόζουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η τέχνη του να μην νοιάζεσαι για τα ασήμαντα: 5 κανόνες που εφαρμόζουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στο να μη νοιάζεσαι για τίποτα και στο να κατέχεις την τέχνη του να μην ενδιαφέρεσαι για τα ασήμαντα. Η διαφορά είναι… στην ισορροπία. Το να αποφασίσεις ότι δεν πρέπει να νοιάζεσαι για τίποτα, μπορεί να οδηγήσει σε απάθεια και «αποσύνδεση» από τους άλλους, αλλά η σωστή επιλογή του τι να αγνοήσεις μπορεί να οδηγήσει σε ευτυχία και ηρεμία.

Η τέχνη του να μην νοιάζεσαι, δεν είναι να είσαι άκαρδος. Πρόκειται για την απελευθέρωση του εαυτού σας από τις περιττές ανησυχίες που θολώνουν την ημέρα σας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Εδώ θα δεις 5 απλούς τρόπους για να κατακτήσετε αυτή την τέχνη και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

1) Αποδεχτείτε την αλλαγή

Η αλλαγή συχνά τρομάζει. Η σκέψη να φύγεις από τη ζώνη άνεσής σου, να διαταραχθεί η ρουτίνα σου, δημιουργεί άγχος. Όμως με τον καιρό θα καταλάβεις ότι αυτός ο φόβος της αλλαγής σε κρατά πίσω. Σε εμποδίζει να ρισκάρεις, να βιώσεις νέες εμπειρίες και να εξελιχθείς ως άνθρωπος.

Η αλλαγή είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής. Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν και οι συνθήκες αλλάζουν. Αντί να αντιστέκεστε σε αυτήν, η αγκαλιά της αλλαγής μπορεί να ανοίξει πόρτες σε νέες ευκαιρίες και εμπειρίες.

Είναι εντάξει να φοβάσαι ή να μην είσαι σίγουρος. Αλλά θυμηθείτε: Το να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας είναι εκεί που συμβαίνει το μαγικό.

Αποδεχόμενοι την αλλαγή αντί να τη φοβάστε, μαθαίνετε να προσαρμόζεστε και να αναπτύσσεστε. Μαθαίνεις να αφήνεις τον έλεγχο και να αγκαλιάζεις την αβεβαιότητα που αναπόφευκτα φέρνει η ζωή.

2) Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον

Το περιβάλλον με το οποίο περιβάλλουμε τους εαυτούς μας έχει βαθύ αντίκτυπο στη διάθεση, τις σκέψεις και τη γενική μας ευεξία. Αυτό περιλαμβάνει το φυσικό περιβάλλον, όπως το σπίτι και τον χώρο εργασίας μας, καθώς και το κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρούμε.

Το να δημιουργείς ένα θετικό περιβάλλον σημαίνει να περιβάλλεις τον εαυτό σου με πράγματα που σου φέρνουν χαρά και γαλήνη. Σημαίνει επίσης να κόψετε… την αρνητικότητα από τη ζωή σας. Αυτό μπορεί να είναι τοξικές σχέσεις, αρνητική αυτο-συζήτηση ή οτιδήποτε άλλο που εξαντλεί την ενέργειά σας.

Όταν δημιουργείτε συνειδητά ένα θετικό περιβάλλον, επιλέγετε να νοιάζεστε για την ηρεμία σας. Επιλέγετε να μην ενδιαφέρεστε για τη διατήρηση σχέσεων ή συνηθειών που δεν σας εξυπηρετούν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3) Αγκαλιάστε την ατέλεια

Η τελειότητα είναι ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, η ιαπωνική τέχνη του Kintsugi περιστρέφεται γύρω από τη φιλοσοφία ότι τα σπασμένα αντικείμενα δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβεται αλλά να εμφανίζεται με περηφάνια. Όταν ένα κομμάτι κεραμικής σπάσει, αντί να απορριφθεί, επισκευάζεται με χρυσή ή ασημένια λάκα. Η ιδέα είναι να γιορτάσουμε τις ατέλειες αντί να προσπαθούμε να τις κρύψουμε.

Με τον ίδιο τρόπο, είναι σημαντικό για εμάς να αγκαλιάσουμε τις ατέλειές μας. Κανείς δεν είναι τέλειος και η προσπάθεια για την τελειότητα οδηγεί μόνο σε άγχος και αμφηβολία για τον εαυτό μας.

4) Αφήστε στην άκρη την ανάγκη για έγκριση

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μας βαραίνουν στη ζωή είναι η ακόρεστη ανάγκη να είμαστε συμπαθείς και να μας εγκρίνουν όλοι. Είναι ένα βαρύ φορτίο που μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο απλές εργασίες να φαίνονται σαν βουνό.

Είναι αδύνατο να ευχαριστήσετε τους πάντες. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε αντιπαθούν, ό,τι κι αν κάνεις. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Το κλειδί για να κατακτήσετε την τέχνη του να μην νοιάζεστε, είναι να αφήσετε αυτή την αδιάκοπη ανάγκη για έγκριση. Έχει να κάνει με το να καταλάβεις ότι η αξία σου δεν συνδέεται με το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.

5) Μάθετε να λέτε «όχι»

Τα «όχι» είναι σημαντικά.  Το να λες όχι δεν σημαίνει να είσαι εγωιστής, είναι να θέτεις όρια και να σέβεσαι τον χρόνο και την ενέργειά σου.

Αυτή η μικρή λέξη έχει τεράστια δύναμη να συμβάλλει στην ευημερία μας.

Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 16 =