αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συνέπεια είναι πιο σημαντική από το να είσαι ο καλύτερος…»: Το νέο post από την Ελληνίδα της NASA είναι μια σοφή συμβουλή

«Η συνέπεια είναι πιο σημαντική από το να είσαι ο καλύτερος…»: Το νέο post από την Ελληνίδα της NASA είναι μια σοφή συμβουλή

Για όσους την ακολουθούν στα social media, γνωρίζουν ότι η Ελένη Αντωνιάδου είναι ιδιαίτερα ενεργή σε αυτά. Η Ελληνίδα της NASA έκανε ένα νέο post στο Facebook, το οποίο αποτελεί μια πολύ χρήσιμη συμβουλή. Το εξήγησε μέσα σε μια φράση: «Η συνέπεια είναι πιο σημαντική από το να είσαι ο καλύτερος στην επιστήμη, στην πολιτική, στη ζωή και σε οτιδήποτε». Με απλά λόγια δεν αρκεί το ταλέντο ή τα skills που ίσως έχεις. Πρέπει να εργάζεσαι σκληρά και μεθοδικά σε βάθος χρόνου.

Consistency is more important than being the best in science, in politics, in life and everything in between.

Gepostet von Eleni Antoniadou am Dienstag, 15. Januar 2019

Η συνέπεια είναι το «κλειδί». Το έχουμε ξανά πει αρκετές φορές εδώ στο It’s Possible. Θυμήσου το άρθρο με το παράδειγμα των δύο κουρείων. Τι έγραφε σε εκείνο το άρθρο ο ιδρυτής του It’s Possible, Γιάννης Μπελεγρίνης:

«Στην περιοχή που μένω, στην Καλλιθέα, υπάρχουν σε πολύ κοντινή απόσταση δύο κουρεία. Και τα δύο, «τρέχουν» με μόνο εργαζόμενο τον ιδιοκτήτη τους. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, υπάλληλοι. Επίσης, και τα δύο αφορούν αντρικό κούρεμα, με σχεδόν ίδιες τιμές (μπορεί και ακριβώς ίδιες).

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν, ότι οι δύο αυτές μικρές επιχειρήσεις, λειτουργούν με πάνω- κάτω τα ίδια δεδομένα, στην ίδια περιοχή. Και απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Έχουν όμως μια βασική διαφορά: Ο άνθρωπος που έχει το «Α κουρείο» εργάζεται κάθε ημέρα πλην Κυριακής, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από την άλλη, ο άνθρωπος που έχει το «Β κουρείο» είναι πιο «χαλαρός». Δίνει ρεπό στον εαυτό του και τις Δευτέρες. Μπορεί να μην ανοίξει το κατάστημα του με ακρίβεια… λεπτού, ενώ μπορεί ακόμα και να το κλείσει για κάποιες ώρες (μέσα στην εργάσιμη ημέρα), επειδή αποφάσισε να πάει απλά μια βόλτα με τους φίλους του (πραγματικό το παράδειγμα).

Μην κουράζω περισσότερο. Πάμε στο αποτέλεσμα των δύο μοντέλων: Το «Α κουρείο», είναι κάθε ημέρα γεμάτο πελάτες. Μάλιστα, αν δεν έχεις κλείσει ραντεβού, είναι πολύ πιθανό να περιμένεις στην αναμονή. Την ίδια στιγμή, το «Β κουρείο» που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω, είναι σχεδόν πάντα με λίγο ή καθόλου κόσμο.

Αρκετές φορές, δεν παίζει ρόλο το μπάτζετ, το ταλέντο ή η γεωγραφική περιοχή, για το αν θα φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Το «κλειδί» μπορεί να είναι η συνέπεια».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =