αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Εδώ είναι άλλες 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Η σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Εδώ είναι άλλες 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Η σκληρή δουλειά συχνά συνδέεται με την επιτυχία. Αλλά δεν αρκεί. Επιπλέον, η υπερβολικά σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς να εξαντληθούν.

Πρέπει να επενδύσουμε την ενέργεια, τον κόπο και την δημιουργικότητα μας με ουσιαστικούς τρόπους που μας φέρνουν πραγματικά πιο κοντά στους στόχους μας. Δεν αρκεί απλά το να δουλεύουμε… ατελείωτες ώρες.

Το βιβλίο Cultures of Growth: How the New Science of Mindset Can Transform Individuals, Teams, and Organizations, παραθέτει 4 άλλες κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία.

Σπάσε τη δουλειά σε μικρά διαχειρίσιμα κομμάτια

Τόσο οι ορειβάτες όσο και οι εφευρέτες όταν μιλούν για «λύση προβλημάτων» ακολουθούν παρόμοιες προσεγγίσεις στην προσπάθεια: Σπάνε τη μεγαλύτερη πρόκληση σε μικρότερα κομμάτια, αντιμετωπίζοντας ένα κάθε φορά. Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται πεζή ή προφανής, όταν όταν έχετε μπροστα σας έναν μεγάλο στόχο, η όρασή σας συστέλλεται καθώς διευρύνεται το άγχος και η εστίασή σας στον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τη βασική τακτική ενός βήματος τη φορά.

Αυτοεπιβεβαίωση

Το βασικό δόγμα πίσω από την ιδέα της επιβεβαίωσης του εαυτού μας είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας ως καλό σε κάτι – ικανό, ηθικό και αποτελεσματικό. Όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση μεγάλης προσπάθειας και έχουμε μια υποκείμενη πεποίθηση ότι δεν είμαστε καλοί σε αυτό, η προσπάθεια μας μάλλον δεν θα είναι καλή. Τόσο πολλοί από εμάς συνδέουμε ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας με τη δουλειά μας. Οταν η δουλειά μας απειλείται, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιοι είμαστε.

Η διαδικασία της αυτοεπιβεβαίωσης διευρύνει την αίσθηση του εαυτού μας, έτσι ώστε να επηρεαζόμαστε λιγότερο από τον φόβο και την αμφιβολία που μπορεί να υποκινήσει μια κατάσταση μεγάλης προσπάθειας. Το πρώτο βήμα είναι να απαριθμήσετε κάθε «ταυτότητα», συμμετοχή στην ομάδα και ρόλο που έχετε ως άτομο που είναι σημαντικός για εσάς. (Και πρέπει να τα γράψετε, όχι απλώς να τα αναφέρετε δυνατά ή στο μυαλό σας). Στη συνέχεια, αφιερώστε 15 έως 20 λεπτά γράφοντας για τα τρία υψηλότερα γνωρίσματα ή χαρακτηριστικά σας. Εστιάστε τη γραφή σας στο πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι ρόλοι για εσάς και τους άλλους, και τη θετική επίδραση που έχει αυτός ο ρόλος στη ζωή σας ή στις ζωές των άλλων.

Αυτό σας βοηθά να δείτε τον εαυτό σας ευρύτερα. Όταν μια πτυχή της ταυτότητάς σας τίθεται υπό αμφισβήτηση επειδή βρίσκεστε στον… γκρεμό μιας κατάστασης μεγάλης προσπάθειας που απλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πετύχετε, απειλείστε λιγότερο από αυτήν επειδή έχετε μια ευρύτερη αίσθηση του ποιος είστε.

Πεποιθήσεις

Η αφήγηση ιστοριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αλλάξετε τις πεποιθήσεις της ομάδας σας. Ένα παράδειγμα είναι ο ράπερ και στέλεχος της επιχείρησης Shawn Carter (πιο γνωστός ως Jay-Z), ο οποίος απορρίφθηκε από κάθε μεγάλη δισκογραφική που πλησίασε. Αυτή η απόρριψη τον οδήγησε να γίνει ο ίδιος παραγωγός και να ξεκινήσει την Roc-A-Fella Records.

Ως ηγέτης, μπορείτε να συμμετάσχετε και να ενθαρρύνετε την αφήγηση με παρόμοιο τρόπο. Μία από τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες που μπορείτε να μοιραστείτε με τους υπαλλήλους σας, είναι η δική σας. Μοιραστείτε τις ιστορίες και τις δυσκολίες σας. Βοηθώντας τους υπαλλήλους να κατανοήσουν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεστε καλύτεροι είναι μέσω ουσιαστικής, διαρκούς προσπάθειας, μπορείτε να απελευθερώσετε μέρος της πίεσης και του φόβου.

Βοήθεια από την κοινότητα

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι καταστάσεις μεγάλης προσπάθειας μπορεί να είναι τόσο τρομακτικές είναι ότι συχνά πιστεύουμε ότι πρέπει να πορευτούμε μόνοι μας. Μια απλή αλλά ισχυρή ερώτηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο εδώ: “Ποιοι είναι οι πόροι μου;”. Όταν κάνουμε στον εαυτό μας αυτή την ερώτηση (ή καθοδηγούμε τους υπαλλήλους μας να το κάνουν), διδασκόμαστε πώς να προσδιορίζουμε τους ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Το κλειδί για την επιτυχία ως άτομο είναι να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε, να συμμετέχετε και να μαθαίνετε από τις δεξιότητες των άλλων. Μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους Οργανισμούς— μαθαίνοντας να κοιτάμε έξω από τα τείχη μας, να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ζητώντας  ενεργά τους άλλους να μας υποστηρίξουν, καθιστά πιο εφικτό να φτάσουμε σε μεγάλα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =