αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Λιθουανία ετοιμάζει το μεγαλύτερο τεχνολογικό campus στην Ευρώπη

Η Λιθουανία ετοιμάζει το μεγαλύτερο τεχνολογικό campus στην Ευρώπη

Το Station F του Παρισιού είναι το μεγαλύτερο campus για startups σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται όμως να χάσει τον τίτλο του καθώς το Βίλνιους ετοιμάζεται να φτιάξει ένα τεράστιο τεχνολογικό campus.

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας φαίνεται πως φιλοδοξεί να γίνει η νέα τεχνολογική πρωτεύουσα της Βαλτικής, σχολιάζει το CNBC, προσθέτοντας ότι το έργο κατασκευάζεται από την Tech Zity. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο campus θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ, θα εκτείνεται σε 55.000 τετραγωνικά μέτρα και θα στεγάσει 5.000 εργαζόμενους. Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024.

Lithuania building a $110 million tech campus — the largest in Europe

Οι προγραμματιστές της Tech Zity θα ανακαινίσουν μια σειρά από εργοστάσια ραπτικής σε έναν βιομηχανικό χώρο που δεν χρησιμοποιείται στη Νέα Πόλη του Βίλνιους, διατηρώντας δάπεδα γραφείων που θα δίνουν την αίσθηση εργοστασίου με ύψος οροφής τουλάχιστον 7 μέτρα.

Το campus θα περιλαμβάνει χώρους συνάντησης, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Το έργο στοχεύει να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον κλάδο της τεχνολογίας του Βίλνιους να επιστρέψουν στο γραφείο, αντιστρέφοντας την διάδοση της τηλεργασίας που υιοθετήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η τεχνολογική σκηνή της Λιθουανίας έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία, όπως εξηγεί ο Darius Zakaitis, ιδρυτής της Tech Zity. «Όταν ξεκίνησα πριν από 30 χρόνια, υπήρχαν 200 άνθρωποι στο τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας. Σήμερα είναι 18.000 άνθρωποι», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα δουλειάς δέκα 10 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =