αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αντιμετωπίσει τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν

Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αντιμετωπίσει τα σούπερ μάρκετ που αισχροκερδούν

Σε πολύ υψηλά πρόστιμα που φτάνουν έως και το 10% του ετήσιου τζίρου απειλεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου εμφανίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η Καμπέρα πρόκειται να επιβάλει πλέον υποχρεωτικό κώδικα δεοντολογίας, όπως αποκαλείται, στις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, με ετήσιο τζίρο άνω των 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (3 δισ. ευρώ), με τον πρωθυπουργό Αντονι Αλμπανέζι να φιλοδοξεί ότι θα σπάσει ο κύκλος της ανόδου των τιμών στα ράφια, που φέρεται να οφείλεται στον ελλιπή ανταγωνισμό ή ακόμη και σε προσυνεννόηση, (πρακτικές καρτέλ) που πλήττουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με αναφορά ομάδας με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εργασίας της Αυστραλίας, Κρεγκ Εμερσον, ο κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και να επιβάλλεται πρόστιμο έως και 10 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας ή έως 10% του περυσινού τζίρου τους.

«Αυτό το σχέδιο έχει να κάνει με το πώς να μετατρέψουμε τα σούπερ μάρκετ μας σε πιο ανταγωνιστικά, έτσι ώστε οι Αυστραλοί να έχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές, είτε είναι οι προμηθευτές είτε, φυσικά, οι καταναλωτές στο ταμείο», είπε στον κρατικό ραδιοσταθμό ABC σήμερα Δευτέρα, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 15 =