αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να κάνεις μαθήματα ξένων γλωσσών από το δωμάτιο σου

Η ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να κάνεις μαθήματα ξένων γλωσσών από το δωμάτιο σου

Πως θα σου φαινόταν να μάθεις μια ξένη γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να πας σε κάποιο φροντιστήριο; Από τον καναπέ του σπιτιού σου, με την βοήθεια του laptop σου. Μια ελληνική πλατφόρμα που βγήκε στον «αέρα» το 2014, μπορεί να πραγματοποιήσει αυτό ακριβώς το σενάριο. Εκεί βασίστηκε το My Lingo Trip. Όπως εξηγεί η ιδρύτρια Λίζα Βλαχοπούλου μιλώντας στο It’s Possible: «Το αρχικό σκεπτικό ήταν πως θέλουμε να εισάγουμε τη νέα εποχή στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών, καταργώντας τις αποστάσεις».

Η ίδια εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα, πως καθορίζεται το κόστος για τον μαθητή, ενώ μιλά και για το αν τελικά υπάρχουν ξένες γλώσσες που είναι πιο εύκολες στην εκμάθηση.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Το MyLingoTrip ξεκίνησε σαν ιδέα το 2013 και υλοποιήθηκε το 2014. Έκτοτε έχουν γίνει συνεχείς βελτιώσεις και προσθήκες του αρχικού project, με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση των υπηρεσιών μας! Το αρχικό σκεπτικό ήταν πως θέλουμε να εισάγουμε τη νέα εποχή στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών, καταργώντας τις αποστάσεις. Το MyLingoTrip είναι η προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς που κρύβονται πίσω από την κάθε γλώσσα. Δίνουμε πρόσβαση στους καταλληλότερους καθηγητές ξένων γλωσσών από όλο τον κόσμο για τους μαθητές μας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Διάφορες κουλτούρες και πολιτισμοί συναντώνται και ανταλλάσσουν ιδέες και τρόπους σκέψης με στόχο την προσέγγιση μιας άλλης γλώσσας και ενός νέου πολιτισμικού υπόβαθρου.

Πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα σας;

H διαδικασία είναι πολύ απλή! Αρχικά ο υποψήφιος μαθητής/ρια μπορεί να επωφεληθεί από το δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα με τον καθηγητή/-ρια. Κατά το δοκιμαστικό μάθημα γίνεται μια αξιολόγηση του επιπέδου του μαθητή, βγαίνει πρόγραμμα μαθημάτων και στέλνεται το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί (δωρεάν). Έπειτα ο μαθητής μπορεί να επιλέξει ένα από τα πακέτα μαθημάτων, λαμβάνοντας ένα link στο e-mail του από το My Lingo Trip και επιλέγοντας με ένα κλικ τις ώρες που χρειάζεται και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.
Το μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Skype σε συνδυασμό με άλλες πλατφόρμες για Online meetings που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκειά του, προσφέροντας στο μαθητή την αίσθηση οτι βρίσκεται μέσα στην “αίθουσα”. Έτσι, βλέπει τον καθηγητή του ενώ μπορούν άμεσα να μοιράζονται αρχεία (ασκήσεις, βίντεο, τα πάντα) και υπάρχει μέχρι και whiteboard!

Επιπλέον έχουμε αναπτύξει υποστηρικτικά εργαλεία μέσα στο site της σχολής που χρησιμοποιούνται εύκολα πριν/ή μετά το πέρας του μαθήματος.

Στην πλατφόρμα μας κάθε μαθητής μπορεί με τον κωδικό του να έχει οργανωμένα όλα τα μαθήματα που παρακολουθεί, τους βαθμούς του, τα διάφορα τεστ, τις εργασίες του και ένα διάγραμμα αξιολόγησης που του λέει πόσο κοντά βρίσκεται στο στόχο του (για παράδειγμα κάποιο πτυχίο).

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος ως καθηγητής στην πλατφόρμα σας;

Όσον αφορά τους καθηγητές που διδάσκουν, δίνουμε ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του μαθήματος, στο υπόβαθρο και στην περαιτέρω εκπαίδευση των καθηγητών όσον αφορά στη διαδικτυακή παρουσία τους στο μάθημα με όλα τα νέα μέσα.

Μια διδακτική ώρα αποτελείται από 60 λεπτά και ο μαθητής μπορεί να αποφασίσει πόσο θέλει να κρατήσει το μάθημά του (π.χ. 1,5 ώρα) με καθοδήγηση του καθηγητή φυσικά. Καλύπτουμε όλα τα επίπεδα (Α1-C2) σε όλες τις γλώσσες, όπως και διδάσκουμε ορολογία και λοιπές εξειδικευμένες θεματολογίες. Αναλόγως το επίπεδο και το στόχο αναλαμβάνει ο κατάλληλος καθηγητής.

Πως καθορίζεται το κόστος για τον κάθε «μαθητή»;

Ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργήσαμε το MyLingoTrip είνα η φιλοσοφία του να παρέχουμε «ξένες γλώσσες για όλους», φροντίζοντας να κρατούμε χαμηλά τις τιμές μας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των μαθημάτων. Και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού φυσικά. Το κόστος των πακέτων μας λοιπόν είναι καθορισμένο σταθερά για όλες τις γλώσσες, προσφέροντας ωστόσο ευνοικότερες τιμές ανά ώρα σε περίπτωση προαγοράς περισσότερων ωρών εκ των προτέρων. Τέλος, αφού έχετε κάνει κράτηση για ένα μάθημα, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εγγύησή μας επιστροφής χρημάτων 7 ημερών, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Τόσο σίγουροι είμαστε για το προϊόν μας!

Επειδή διαβάζουμε αρκετά σχετικά άρθρα, θέλω να ρωτήσω και το εξής: Τελικά, υπάρχουν κάποιες γλώσσες που είναι πιο εύκολες στο να τις μάθει κάποιος;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν μπορεί να είναι μια για όλους τους μαθητές. Μια γλώσσα μπορεί να θεωρηθεί πιο κατανοητή ή το αντίθετο περισσότερο απαιτητική ανάλογα με το υπόβραθρο του κάθε μαθητή, καθώς οι μαθητές μας προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου. Ένα παράδειγμα στα πλαίσια της Ευρώπης μπορεί να είναι οτι η Γερμανική γλώσσα θεωρείται δύσκολη από την πλεινότητα των Ελλήνων. Για έναν μαθητή από την Ολλανδία ωστόσο μπορεί να φανεί παιχνιδάκι καθώς οι δύο γλώσσες έχουν πολλές ομοιότητες τόσο σε λεξιλόγιο όσο και σε γραμματική!

Με δεδομένο ότι οι μηχανές μετάφρασης (Google Translate κ.α.) εξελίσσονται όλο και περισσότερο, θεωρείτε ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών θα είναι το ίδιο απαραίτητη στο μέλλον;

Φυσικά και θα είναι! Οι μηχανές μετάφρασης δεν είναι παρά μεταφραστικές μνήμες που έχουν αποθηκευμένο ένα συγκεκριμένο και μάλιστα περιορισμένο αριθμό λέξεων. Η συμβολή κάποιων μόνο μηχανών μετάφρασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα στην υποστήριξη της εκμάθησης ξένων γλωσσών αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “φτάσει” και ακόμη περισσότερο να ξεπεράσει το ρόλο και τη σημασία του δασκάλου στο μάθημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =