αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που εξάγει τούβλα και κεραμίδια σε 40 χώρες

Η Ελληνική εταιρία που εξάγει τούβλα και κεραμίδια σε 40 χώρες

Εξαγωγές σε 40 χώρες κάνει η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας. Η εταιρεία, που από μια απλή βιοτεχνία μετατράπηκε στην πορεία των 90 χρόνων δραστηριότητας της σε βιομηχανία παραγωγής τούβλων και κεραμιδιών, διοικείται από την 3η γενιά της οικογένειας Κόθαλη, έχοντας ωστόσο μετασχηματιστεί παραγωγικά, επιχειρησιακά και οικονομικά.

Όπως εξηγεί το Euro2day.gr, στην τελευταία δεκαετία και παρά την κρίση τόσο στον τομέα της κατασκευής, όσο και στον τομέα εξεύρεσης κεφαλαίων κατάφερε να να καταγράψει αύξηση 129% στον κύκλο εργασιών, 240% στις εξαγωγές της και 31% στα κέρδη EBITDA.

To 2022, χρονιά μεγάλων προκλήσεων σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος -που αποτελεί τον βασικό παράγοντα λειτουργίας της βιομηχανίας- η ΚΕΒΕ πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών 5,6%, συγκριτικά με το 2021 στα 47,2 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε 8,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2021 λόγω του ενεργειακού κόστους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει πλάνο νέων άμεσων επενδύσεων 23 εκατ. ευρώ έως το 2024 για την ενεργειακή της αυτονόμηση.

Η εταιρεία διατηρεί μονάδες στη Νέα Σάντα Κιλκίς και στη Λάρισα και σύμφωνα με τον κ. Α. Κοθάλη οι επενδύσεις της επόμενης περιόδου θέτουν στο επίκεντρο την «πράσινη» μετάβαση και τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) όσον αφορά τον τομέα του κόστους παραγωγής, την περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την επέκταση του χαρτοφυλακίου συνεργατών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =