αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή συνήθεια του Warren Buffett που μπορεί να σε κάνει πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο

Η απλή συνήθεια του Warren Buffett που μπορεί να σε κάνει πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν επενδυτή που έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη πορεία. Και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Στα 93 του πλέον, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες να παραθέσει.

Το αμερικανικό inc.com εστιάζει τώρα σε μια συνήθεια του Buffett που μπορεί να σε κάνει πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει ο Buffett διαχρονικά. Και οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα δεν το έχουμε ασκήσει στην επαγγελματική μας ζωή. Τι είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της τεράστιας επιτυχίας του Buffett; Είναι αμείλικτα αισιόδοξος.

Πόσο αισιόδοξος είναι;

Ο συγγραφέας και σύμβουλος επιστήμης δεδομένων Michael Toth αποφάσισε να τσεκάρει την αισιοδοξία του Buffett πραγματοποιώντας μια «ανάλυση συναισθημάτων του κειμένου των επιστολών του Warren Buffett προς τους μετόχους από το 1977 έως το 2016». Με λίγα λόγια, ο Toth ξεκίνησε να προσδιορίσει πόσο θετικές ή αρνητικές ήταν οι επιστολές του Buffett, συγκρίνοντας τον αριθμό των αρνητικών λέξεων με τον αριθμό των θετικών λέξεων.

Η ανάλυση του Toth ανακάλυψε ότι συνολικά, τα γράμματα του Buffett ήταν σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξα, με τις θετικές λέξεις να υπερβαίνουν κατά πολύ τις αρνητικές λέξεις. Μόνο πέντε επιστολές έβγαλαν αρνητικά καθαρά σκορ, λόγω σημαντικών αρνητικών οικονομικών γεγονότων όπως το κραχ της αγοράς της που έγινε το 1987 και την Μεγάλη Ύφεση του 2008.

Εσείς πόσο αισιόδοξοι είστε; Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =