αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ έρευνα που λέει ότι τα IQOS είναι εξίσου τοξικά με τα τσιγάρα, ανάγκασε την Παπαστράτος να βγάλει ανακοίνωση

Η έρευνα που λέει ότι τα IQOS είναι εξίσου τοξικά με τα τσιγάρα, ανάγκασε την Παπαστράτος να βγάλει ανακοίνωση

Την αντίθεσή της εκφράζει η Παπαστρατος, θυγατρική της Philip Morris International στην Ελλάδα, σχετικά με μια αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ERJ Open Research” της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Παγουάν Σάρμα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Woolcock της Αυστραλίας, οι συσκευές θέρμανσης καπνού (IQOS) είναι εξίσου τοξικές για τα ανθρώπινα κύτταρα των πνευμόνων με τα παραδοσιακά και με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η Αγγελική Αγγέλη, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών και Ιατρικών Θεμάτων της εταιρείας, δήλωσε τα εξής:

“Η επιστολή που δημοσιεύτηκε σχετικά με αυτήν την έρευνα, στερείται καίριων επιστημονικών πληροφοριών, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματα αναφορικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού.

Το συμπέρασμα του συγγραφέα της επιστολής ότι τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι το ίδιο τοξικά με τα συμβατικά τσιγάρα, δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τις επιστημονικές αποδείξεις που υπάρχουν διαθέσιμες μέχρι σήμερα και έρχεται σε αντίθεση με την αυξανόμενη συναίνεση που υπάρχει αναφορικά με αυτά τα προϊόντα από τις Αρχές Δημόσιας Υγείας, όπως ενδεικτικά της Public Health England. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται, επίσης, σε αντίθεση με τις δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες τόσο της Philip Morris International (ΡΜΙ) όσο και άλλων μελετών από ανεξάρτητους επιστήμονες και κυβερνητικά ερευνητικά κέντρα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Αγγλία και οι Η.Π.Α.

Με τις πληροφορίες που παρέχονται στη δημοσιευμένη επιστολή, δεν είναι εφικτό να αξιολογηθούν με το σωστό τρόπο τα δεδομένα, τα οποία χρησιμοποίησε η εν λόγω έρευνα. Κυρίως, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την πραγματική δοσολογία του καπνού του τσιγάρου ή του αερολύματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου ή του IQOS, στην οποία εκτέθηκαν τα κύτταρα. Έτσι λοιπόν είναι αδύνατον να γνωρίζουμε εάν χρησιμοποιήθηκαν ισοδύναμες δοσολογίες, γεγονός το οποίο είναι αναγκαίο για να συγκριθούν επιστημονικά με ακρίβεια τα προϊόντα. Ούτε είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εάν οι δοσολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστηριακό πείραμα είναι ανάλογες με αυτές στις οποίες εκτίθεται ένας καπνιστής στην πραγματικότητα. Αναζητούμε άμεσα διευκρινίσεις σε αυτά τα σημεία για να μπορούμε επιστημονικά να απαντήσουμε λεπτομερώς”.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + nineteen =